SUA fac apel la calm pentru a se ajunge la un acord ”pragmatic” privind datoria Greciei

Secretarul american al Trezoreriei, Jacob Lew, a făcut luni apel la Grecia şi la partenerii săi europeni să-şi tempereze discursul pentru a se ajunge la un acord ''pragmatic'' privind datoria Atenei, care ţine zona euro sub tensiune, relatează AFP.
Economica.net - lun, 09 feb. 2015, 16:26
SUA fac apel la calm pentru a se ajunge la un acord ''pragmatic'' privind datoria Greciei

”Acum, toată lumea trebuie să reducă puţin presiunea retoricii. Trebuie să existe un dialog în care Grecia şi toate părţile implicate să caute o soluţie practică şi pragmatică”, a declarat Lew la CNBC, înainte de reuniunea miniştrilor de finanţe din G-20 de la Istanbul.

”Este în interesul întregii lumi”, a spus Lew, în timp ce noul guvern grec este în dispută cu partenerii săi europeni pentru găsirea unei soluţii în vederea reducerii din povara datoriei sale.

”Sper că aceasta se va întâmpla repede”, a adăugat el, cu câteva ore înainte de începerea lucrărilor reuniunii G-20, care vor fi consacrate în special crizei greceşti, chiar dacă acest subiect nu figurează pe agenda oficială a G-20.

”Grecia a făcut multe sacrificii şi schimbări în economia sa în cursul ultimilor ani. Ea are baze mai solide (…) şi trebuie să construiască pe aceste baze mai solide”, a adăugat Jacob Lew.

Săptămâna trecută, preşedintele american, Barack Obama, s-a implicat în dezbaterea privind criza din Grecia, spunând că ”nu se poate continua să se facă presiuni asupra unei ţări care este în plină recesiune”, ceea ce a fost perceput drept un sprijin pentru guvernul elen de stânga.

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
Un nou focar de gripă aviară a apărut în nordul Italiei
Un nou focar de gripă aviară a apărut în nordul Italiei
Italia a raportat un focar de gripă aviară înalt patogenă H5N8 într-o fermă comercială de curcani pentru îngrăşat, ...
CNSU a actualizat lista statelor și teritoriilor în funcție de riscul epidemiologic. Belgia, Austria și Grecia au intrat în zona roșie
CNSU a actualizat lista statelor și teritoriilor în funcție de riscul epidemiologic. Belgia, Austria și Grecia au intrat ...
Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă (CNSU) a aprobat, printr-o hotărâre, actualizarea listei ţărilor în ...
Julius Meinl renunță la celebrul său logo, care este considerat ca fiind rasist
Julius Meinl renunță la celebrul său logo, care este considerat ca fiind rasist
Julius Meinl, celebra companie furnizoare de cafea şi ceai premium cu sediul central în capitala austriacă, a anunţat ...