1EUR = 4.8590 RON | Bucureşti 28 º

Extern

SUA în criză: Arizona negociază ca Marele Canion să-și redeschidă porțile

Statul Utah  din vestul Statelor Unite a început să-și redeschidă parcurile naturale vineri, după ce a ajuns la un acord cu guvernul federal și în timp ce mai multe alte parcuri din țară, ca Marele Canion, încă negociază redeschiderea lor în ciuda paraliziei bugetare.

12 oct, 2013 | Agerpres
Cel puțin alte trei state, dintre care Arizona, unde se află Marele Canion, au contactat autoritățile federale pentru a le propune să ia în sarcina lor costurile de exploatare a parcurilor lor în timpul crizei bugetare, informează Agerpres.
 
Peste 400 de parcuri naturale, dintre care Yosemite în California și Statuia Libertății din New York, sunt închise de la 1 octombrie, din cauza paraliziei parțiale a statului federal în lipsa unui acord în Congres asupra unui buget pentru anul 2014.
 
Închiderea parcurilor amenință locurile de muncă a circa 450.000 de angajați, potrivit Asociației americane de turism.
 
Utah a încheiat un acord joi seară cu guvernul federal pentru a redeschide opt dintre parcurile sale, printre care Bryce Canyon și Canyonlands, a declarat Nate McDonald, purtătorul de cuvânt al guvernatorului din Utah.
 
Potrivit acordului, Utah va plăti 1,7 milioane de dolari pentru exploatarea parcurilor sale până la 20 octombrie. La precedentele blocaje bugetare, statul federal a rambursat avansurile consimțite de state.
loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Vrem iar?

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO