1EUR = 4.7794 RON | Bucureşti 5 º

Extern

SUA: încetinirea economiei a fost mai mare decât aşteptările analiştilor, în trimestrul patru din 2018

Economia americană a încetinit, în trimestrul patru din 2018, mai mult decât se aşteptau analiştii, iar cifrele arată că PIB-ul nu este în grafic pentru a atinge ţinta administraţiei Trump, de 3% în acest an, arată cea de-a treia estimare publicată, joi, de Departamentul american al Comerţului, transmit AP şi Reuters.

28 mar, 2019 | Agerpres

Potrivit datelor ajustate în funcţie de variaţiile sezoniere, PIB-ul SUA a crescut în ritm anual cu 2,2%, în perioada octombrie-decembrie 2018, faţă de un avans de 2,6% estimat în februarie şi 2,4% previzionat de analişti.

Economia americană înregistrase o expansiune de 3,4%, în trimestrul trei din 2018, şi de 4,2% în precedentele trei luni.

Revizuirea datelor din ultimul trimestru al anului reflectă încetinirea cheltuielilor de consum, a cheltuielilor companiilor cu echipamentele şi investiţiilor în construirea de locuinţe.

Pe ansamblul anului trecut, economia SUA a crescut cu 2,9%, cel mai solid ritm din 2015 şi o accelerare faţă de avansul de 2,2% înregistrat în 2017.

În perioada octombrie - decembrie 2018, cheltuielile de consum, care sunt responsabile pentru două treimi din activitatea economică a SUA, au înregistrat un avans de 2,5%, faţă de 2,8% raportat iniţial, în timp ce cheltuielilor companiilor cu echipamentele au urcat cu 6,6%, faţă de 6,7% previzionat în februarie.

Pe de altă parte, exporturile au urcat cu 1,8%, faţă de 1,6% raportat iniţial.

Analiştii avertizează că încetinirea economiei SUA ar putea continua şi în primul trimestru din acest an, când s-ar putea înregistra o expansiune de doar 1,5%, pe fondul slăbiciunii la nivel global şi a tensiunilor comerciale.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO