1EUR = 4.8641 RON | Bucureşti 30 º

News

SUA: John McCain doreşte o legislaţie privind furnizarea de arme Ucrainei

Parlamentarii americani vor elabora un proiect de lege care să solicite SUA să livreze arme Ucrainei dacă preşedintele Barack Obama nu va lua o decizie în acest sens, a declarat joi senatorul republican John McCain, relatează Reuters.

06 feb, 2015 | Agerpres

Un grup de senatori republicani şi democraţi, conduşi de John McCain, şi-au reînnoit joi apelul către preşedintele Obama de a trimite arme pentru a ajuta Kievul să se apere împotriva mişcării separatiste sprijinite de Rusia.

'Vom lua în calcul elaborarea unei legislaţii care să solicite acest lucru', a spus McCain.

Numeroşi parlamentari americani critică, de luni de zile, reticenţa administraţiei Barack Obama de a livra armatei ucrainene muniţii şi echipamente grele. Ei cer 'un ajutor defensiv letal', precum muniţii antitanc.

'A ajuta Ucraina să respingă atacurile şi să se apere nu este în contradicţie cu găsirea unei soluţii politice paşnice', a declarat John McCain, în cadrul unei conferinţe de presă, alături de 11 colegi, între care şi câţiva din acelaşi partid ca preşedintele american.

Joi, la Kiev, secretarul de stat american John Kerry a declarat că Barack Obama va decide în curând dacă va acorda Ucrainei arme letale pentru a lupta împotriva separatiştilor.

Totodată, Casa Albă a anunţat joi că Statele Unite nu au luat deocamdată nicio decizie privind furnizarea de armament letal administraţiei de la Kiev şi a precizat că una dintre îngrijorările în ceea ce priveşte un posibil ajutor militar acordat Ucrainei este faptul că o astfel de acţiune ar putea creşte vărsarea de sânge.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Vrem iar?

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO