1EUR = 4.8375 RON | Bucureşti 34 º

Finanţe şi bănci

SUA: Noul preşedinte al Fed, Janet Yellen, va fi nominalizat luni

Senatul SUA va demara luni sesiunea pe 2014 prin aprobarea numirii lui Janet Yellen în funcţia de preşedinte al Băncii centrale a SUA (Federal Reserve-Fed), transmite Reuters.

06 ian, 2014 | Agerpres

Votul din Senat este programat pentru ora 5.30 p.m. (22.30 GMT). Dacă va fi confirmată, Janet Yellen, 67 de ani, va deveni prima femeie din fruntea Fed, în istoria de 100 de ani a Băncii centrale a SUA.

O dovadă a faptului că Yellen beneficiază de suficient sprijin pentru a fi numită în fruntea Fed este faptul că în data de 20 decembrie 2013 Senatul SUA, controlat de democraţi, a aprobat cu 59 de voturi pentru şi 34 contra să continue cu nominalizarea lui Janet Yellen.

Presupunând că Senatul va aproba nominalizarea sa, principala sarcină a lui v va fi să supravegheze încetarea treptată a măsurilor de stimulare adoptate de Fed după criza din 2008. În ultimii patru ani, Fed a menţinut dobânda de referinţă la un nivel apropiat de zero şi a derulat mai multe programe de achiziţii de obligaţiuni pentru a scoate economia americană din recesiune.

În cursul unei audieri care a avut loc în luna noiembrie în comisia bancară din Senat, Yellen a lăudat acţiunile agresive adoptate de Fed penrtu a stimula economia americană. 'Cred că este imperativ să facem tot ceea ce putem pentru a promova o relansare foarte puternică', a spus Janet Yellen. Cu toate acestea unii republicani s-au declarat îngrijoraţi de faptul că economia americană a devenit dependentă de stimulentele Fed.

Janet Yellen, care este vicepreşedinte al Băncii centrale a SUA din 2010, ar urma să-i succeadă în funcţie lui Ben Bernanke, al cărui mandat expiră la 31 ianuarie.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO