1EUR = 4.7785 RON | Bucureşti 4 º

Extern

SUA: Numărul cererilor pentru ajutor de şomaj, la cel mai scăzut nivel din 1973

Numărul americanilor care au depus săptămâna trecută noi cereri pentru acordarea de ajutor de şomaj a scăzut până la cel mai redus nivel din 1973, fiind un nou semnal pozitiv în ceea ce priveşte situaţia de pe piaţa muncii din SUA, transmite MarketWatch, potrivit Agerpres.

15 oct, 2015 | Agerpres

Departamentul Muncii din SUA a anunţat, joi, că numărul cererilor pentru ajutor de şomaj a scăzut săptămâna trecută cu 7.000, până la 255.000, cel mai redus nivel înregistrat din noiembrie 1973. Scăderea depăşeşte cu mult estimările analiştilor, care se aşteptau ca numărul cererilor pentru ajutor de şomaj să coboare până la 270.000.

Media ultimelor patru săptămâni în ceea ce priveşte numărul de solicitări, considerată un indicator mai elocvent al tendinţei pieţei muncii, a scăzut cu 2.250, până la 265.000 cereri, fiind cel mai redus nivel din decembrie 1973.

Datele referitoare la scăderea noilor cereri pentru ajutoare de şomaj vin să întărească opiniile referitoare la îmbunătăţirea situaţiei pe piaţa muncii. Rata şomajului în SUA a rămas stabilă luna trecută, la 5,1%, în timp ce numărul noilor locuri de muncă create de cea mai puternică economie a lumii a fost mai mic decât se aşteptau analiştii, arată cifrele publicate recent de Departamentul Muncii.

Economia americană nu a creat luna trecută decât 142.000 de noi locuri de muncă, sub estimările analiştilor care se aşteptau la 205.000. În plus, Departamentul american al Muncii a revizuit în jos şi cifrele privind locurile de muncă create în luna august, până la 136.000, în loc de 173.000, conform estimărilor iniţiale.

Aceste cifre dezamăgitoare pun sub semnul întrebării posibilitatea ca Rezerva Federală să majoreze dobânda de bază la finele acestei luni. La ultima lor reuniune de politică monetară, oficialii Fed au semnalat că o primă majorare a costului creditului din ultimul deceniu este în continuare posibilă până la finele acestui an, însă cele mai recente date statistice ar putea să-i facă să se răzgândească.

Începând din luna decembrie 2008, Fed a menţinut dobânda de politică monetară la un nivel apropiat de zero pentru a susţine economia. Majorarea dobânzii de referinţă a Fed va duce la creşterea dobânzilor pentru credite.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO