1EUR = 4.7789 RON | Bucureşti 10 º

Extern

SUA: O nouă garanţie de credit de 1 miliard de dolari pentru Ucraina

SUA au anunţat luni că au acordat o nouă garanţie de credit de circa 1 miliard de dolari pentru Ucraina în scopul de a ajuta această ţară, asupra căreia planează spectrul falimentului, în condiţiile în care Kievul este angajat în negocieri dificile asupra restructurării datoriei sale, potrivit AFP.

19 mai, 2015 | Agerpres

'Aceasta subliniază sprijinul permanent al Statelor Unite pentru programul de reforme economice în Ucraina', a indicat Departamentul Trezoreriei SUA, într-un comunicat.

Washingtonul acordase în aprilie 2014 Kievului o precedentă garanţie de credit, tot de de 1 miliard de dolari, care nu s-a tradus prin credite directe, dar i-a permis acestuia să facă împrumuturi de fonduri beneficiind de garanţia americană, scrie Agerpres.

Acest ajutor intervine în contextul în care în luna martie comunitatea internaţională anunţase un plan de asistenţă financiară în valoare de 40 de miliarde de dolari pentru Ucraina, în schimbul unui strict plan de reforme economice.

'Ucraina a angajat deja reforme cruciale şi angajamentul său de a pune capăt corupţiei şi inerţiei trecutului este clar', a asigurat secretarul Trezoreriei americane, Jacob Lew, într-un comunicat.

Anunţul SUA intervine într-un moment crucial pentru Kiev. Ucraina este angajată în negocieri dificile cu creditorii săi în vederea restructurării datoriei de 15 miliarde de dolari, o condiţie esenţială pentru deblocarea unui nou împrumut de către Fondul Monetar Internaţional (FMI).

Devastată de conflictul armat cu rebelii proruşi în estul industrial, pe fondul unei crize grave economice, Ucraina şi-a văzut datoria explodând la aproape 100% din Produsul său Intern Brut (PIB).

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO