SUA: O retragere rusă din Ucraina ar fi „un mic prim pas înainte”

Departamentul de Stat al SUA a transmis miercuri că retragerea parţială a trupelor ruse de pe teritoriul ucrainean, dacă este reală, ar reprezenta 'un prim mic pas înainte', relatează France Presse.
Economica.net - joi, 11 sept. 2014, 08:56
SUA: O retragere rusă din Ucraina ar fi

Preşedintele ucrainean Petro Poroşenko a anunţat miercuri că majoritatea trupelor ruse s-au retras din Ucraina, la cinci zile de la semnarea unui armistiţiu în general respectat.

‘Nu putem verifica acest lucru în mod independent’, a comentat în faţa presei Marie Harf, adjunct al purtătorului de cuvânt al Departamentului de Stat. ‘Chiar dacă vom putea verifica în cele din urmă aceste afirmaţii privind o retragere a trupelor ruse, tot ar mai rămâne trupe ruse la faţa locului’, a spus ea.

‘Evident, orice avans spre o detensionare ar fi pozitiv, însă mai rămân încă multe lucruri de făcut’, a adăugat purtătoarea de cuvânt. ‘Dacă este adevărat, ar fi departe de suficient, ar fi un mic prim pas înainte’, a precizat ea.

Marie Harf a subliniat de asemenea că armistiţiul continuă în general să reziste, chiar dacă au existat unele încălcări în cursul nopţii.

Adjunctul secretarului de stat pentru afaceri europene, Victoria Nuland, a insistat la rândul său asupra faptului că ‘toate forţele străine trebuie retrase (de pe teritoriul ucrainean), toate echipamentele străine trebuie retrase, frontiera trebuie securizată, iar descentralizarea şi amnistia promise trebuie aprobate’.

Într-o intervenţie în cadrul think-tank-ului German Marshall Fund la Washington, ea a spus că, în pofida armistiţiului, ‘drumul este încă lung’.

Ea a respins totodată o declaraţie a preşedintelui rus Vladimir Putin, care a acuzat statele occidentale că folosesc criza din Ucraina pentru a ‘reanima’ NATO.

Te-ar mai putea interesa și
ING renunță la ING Pay. Se schimbă plățile cu telefonul
ING renunță la ING Pay. Se schimbă plățile cu telefonul
ING Bank și-a anunțat clienți că din toamna acestui an renunță la un serviciu important pentru toți cei obișnuiți să plătească cu telefonul. ...
Zabka închiriază primele depozite în România
Zabka închiriază primele depozite în România
DRIM Daniel Distribuție FMCG, care a fost cumpărat de retailerului polonez Zabka, a închiriat primele depozite pentru ...
Bursa de la Bucureşti a câştigat peste 5,6 miliarde de lei la capitalizare în această săptămână
Bursa de la Bucureşti a câştigat peste 5,6 miliarde de lei la capitalizare în această săptămână
Bursa de Valori Bucureşti (BVB) a câştigat peste 5,6 miliarde de lei la capitalizare în această săptămână, în timp ...
S-a deschis Parcul Liniei 2, singurul din Bucureşti cu pădure urbană şi spaţii de lucru în aer liber
S-a deschis Parcul Liniei 2, singurul din Bucureşti cu pădure urbană şi spaţii de lucru în aer liber
Încă 3,5 hectare de parc, cu o lungime de 580 de metri, au fost date în folosinţă de azi, în Sectorul 6. Este a doua ...