SUA: Obama este încrezător că democraţii pot păstra controlul Senatului

Preşedintele Barack Obama a declarat, într-un interviu la postul CBS, că este încrezător că democraţii pot păstra controlul Senatului Statelor Unite la alegerile din noiembrie, deşi a recunoscut că mulţi americani nu simt că economia s-a restabilit, relatează agenţia Reuters. 
Economica.net - lun, 29 sept. 2014, 06:07
SUA: Obama este încrezător că democraţii pot păstra controlul Senatului

Republicanii au nevoie de şase locuri pentru a recaptura controlul asupra Senatului, ceea ce ar descuraja perspectivele pentru agenda lui Obama în ultimii doi ani de preşedinţie. El se confruntă cu scăderea popularităţii în sondaje şi cu o serie de crize internaţionale, scrie Agerpres.

Întrebat într-un interviu în emisiunea ’60 Minutes’ difuzată duminică dacă el crede că democraţii ar putea păstra Senatul, Obama a răspuns: ‘Da. Aşa cred’.

Notând că economia era în criză când el a preluat mandatul în ianuarie 2009, Obama a spus că de atunci şomajul şi deficitul au scăzut, în timp ce bilanţurile companiilor sunt cele
mai puternice din ultimele decenii şi au fost ‘cele mai lungi creşteri neîntrerupte de locuri de muncă în sectorul privat din istoria noastră’.

‘Eu îmi pot pune recordul contra oricărui lider din întreaga lume în termeni de cum am ieşit dintr-o criză financiară teribilă, aproape fără precedent’, a spus el.

‘Ronald Reagan se folosea de întrebarea: +Sunteţi mai bine decât acum patru ani?+, a remarcat Obama referindu-se la fostul preşedinte. ‘În acest caz, sunteţi mai bine decât cum eraţi în urmă cu şase ani? Iată şi răspunsul: ţara este cu siguranţă mai bine decât atunci când am fost învestit’, a declarat el.

Dar el a notat că oamenii ‘nu simt acest lucru. Şi motivul pentru care nu-l simt este că veniturile şi salariile nu cresc’.

El a mai spus că soluţii la aceasta includ creşterea salariului minim, asigurându-se că femeile sunt plătite la fel ca bărbaţii pentru aceeaşi muncă, şi reconstrucţia infrastructurii ţării.
 
Întrebat dacă crede că aceste argumente ar convinge alegătorii, Obama a spus: ‘Din fericire, ei au şansa de a auzi argumentul, pentru că tot ceea ce eu fac este să prezint faptele’.

Te-ar mai putea interesa și
Grindeanu: România are, de astăzi, peste 1.091 kilometri de autostradă și de drum expres în circulație
Grindeanu: România are, de astăzi, peste 1.091 kilometri de autostradă și de drum expres în circulație
Rețeaua de autostrăzi și drumuri expres în exploatare a României a ajuns la peste 1.091 de kilometri, transmite pe pagina proprie ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu. Amintim că joi a......
Grupul Lavazza raportează realizarea unei cifre de afaceri de peste 3 miliarde de euro în 2023, în creștere cu 13%. Profitul însă a scăzut
Grupul Lavazza raportează realizarea unei cifre de afaceri de peste 3 miliarde de euro în 2023, în creștere cu 13%. Profitul ...
Consiliul director al Grupului Lavazza a aprobat declarațiile financiare consolidate la 31 decembrie 2023 și a anunțat ...
Prevenirea fraudei: investiție-cheie pentru succesul businessului
Prevenirea fraudei: investiție-cheie pentru succesul businessului
Prevenirea fraudei în mediul corporativ nu este neapărat o chestiune de politici și proceduri, ci ține de crearea unei ...
Boloș: Creșterea numărului de posturi de conducere în instituțiile publice poate fi făcută dacă sunt îndeplinite două condiții cumulative (Video)
Boloș: Creșterea numărului de posturi de conducere în instituțiile publice poate fi făcută dacă sunt îndeplinite ...
Creşterea numărului de posturi de conducere de la 8% la 10% în instituţiile publice poate fi făcută doar dacă în ...