SUA: Obama este încrezător că democraţii pot păstra controlul Senatului

Preşedintele Barack Obama a declarat, într-un interviu la postul CBS, că este încrezător că democraţii pot păstra controlul Senatului Statelor Unite la alegerile din noiembrie, deşi a recunoscut că mulţi americani nu simt că economia s-a restabilit, relatează agenţia Reuters. 
Economica.net - lun, 29 sept. 2014, 06:07
SUA: Obama este încrezător că democraţii pot păstra controlul Senatului

Republicanii au nevoie de şase locuri pentru a recaptura controlul asupra Senatului, ceea ce ar descuraja perspectivele pentru agenda lui Obama în ultimii doi ani de preşedinţie. El se confruntă cu scăderea popularităţii în sondaje şi cu o serie de crize internaţionale, scrie Agerpres.

Întrebat într-un interviu în emisiunea ’60 Minutes’ difuzată duminică dacă el crede că democraţii ar putea păstra Senatul, Obama a răspuns: ‘Da. Aşa cred’.

Notând că economia era în criză când el a preluat mandatul în ianuarie 2009, Obama a spus că de atunci şomajul şi deficitul au scăzut, în timp ce bilanţurile companiilor sunt cele
mai puternice din ultimele decenii şi au fost ‘cele mai lungi creşteri neîntrerupte de locuri de muncă în sectorul privat din istoria noastră’.

‘Eu îmi pot pune recordul contra oricărui lider din întreaga lume în termeni de cum am ieşit dintr-o criză financiară teribilă, aproape fără precedent’, a spus el.

‘Ronald Reagan se folosea de întrebarea: +Sunteţi mai bine decât acum patru ani?+, a remarcat Obama referindu-se la fostul preşedinte. ‘În acest caz, sunteţi mai bine decât cum eraţi în urmă cu şase ani? Iată şi răspunsul: ţara este cu siguranţă mai bine decât atunci când am fost învestit’, a declarat el.

Dar el a notat că oamenii ‘nu simt acest lucru. Şi motivul pentru care nu-l simt este că veniturile şi salariile nu cresc’.

El a mai spus că soluţii la aceasta includ creşterea salariului minim, asigurându-se că femeile sunt plătite la fel ca bărbaţii pentru aceeaşi muncă, şi reconstrucţia infrastructurii ţării.
 
Întrebat dacă crede că aceste argumente ar convinge alegătorii, Obama a spus: ‘Din fericire, ei au şansa de a auzi argumentul, pentru că tot ceea ce eu fac este să prezint faptele’.

Te-ar mai putea interesa și
Dragu: Rectificarea bugetară – în două săptămâni. Sperăm la o majorare a sumei alocate Ministerului Transporturilor
Dragu: Rectificarea bugetară – în două săptămâni. Sperăm la o majorare a sumei alocate Ministerului Transporturilor
Preşedintele Senatului, Anca Dragu, şi-a exprimat speranţa, miercuri, ca suma alocată Ministerului Transporturilor la rectificarea bugetară să fie majorată....
Zona euro – Cel mai rapid ritm de creştere din ultimii 15 ani pentru activitatea economică, iulie (Markit)
Zona euro – Cel mai rapid ritm de creştere din ultimii 15 ani pentru activitatea economică, iulie (Markit)
Activitatea economică în zona euro a înregistrat luna trecută cel mai rapid ritm de creştere din ultimii 15 ani, în ...
Aspecte negative ale meseriei de detectiv
Aspecte negative ale meseriei de detectiv
Dispariţii, infidelitate, monitorizarea copiilor de către părinţi sau a angajaţilor de către companii, competiţia ...
Furnizorii de energie arată că nu ei sunt de vină pentru creșterea prețurilor la consumatori. Care sunt cauzele scumpirii accelerate a energiei electrice
Furnizorii de energie arată că nu ei sunt de vină pentru creșterea prețurilor la consumatori. Care sunt cauzele scumpirii ...
Asociația Furnizorilor de Energie (AFEER) arată că furnizorii de energie electrică depun toate eforturile pentru ca majorările ...