1EUR = 4.7786 RON | Bucureşti 11 º

Extern

SUA: Obama cere 2 miliarde de dolari pentru a lupta împotriva imigranţilor ilegali

Administraţia Barack Obama va solicita în regim de urgenţă două miliarde de dolari pentru a încerca să restricţioneze afluxul de imigranţi ilegali din America Centrală, şi în special cel al copiilor neînsoţiţi, care traversează frontiera dintre Mexic şi Statele Unite ale Americii, relatează AFP.

30 iun, 2014 | Agerpres

În ultimele săptămâni, agenţii americani aflaţi în post la frontiera cu Mexicul s-au confruntat cu un aflux de minori fără acte provenind din America Centrală, ceea ce a contribuit la o nouă inflamare a dezbaterilor de la Washington privind reforma imigraţiei. Adversarii lui Obama văd în această situaţie dovada unei gestionări ineficiente a problemei securităţii frontierelor.

În încercarea de a remedia situaţia, Casa Albă va transmite luni o scrisoarea Congresului prin care va solicita două miliarde de dolari constând în fonduri de urgenţă pentru a consolida monitorizarea frontierelor, printre alte măsuri, potrivit unui responsabil guvernamental. Washingtonul intenţionează de asemenea să aloce o parte din aceste fonduri luptei împotriva reţelelor criminale şi a călăuzelor care traversează frontiera cu copii, a adăugat responsabilul.

Casa Albă vrea de asemenea ca aleşii din Congres să simplifice procedura administrativă ce încadrează expulzările. Din octombrie anul trecut, 52.000 de minori neînsoţiţi de mai puţin de 17 ani au fost interceptaţi la frontieră, adică de două ori mai mulţi decât în aceeaşi perioadă a anului trecut.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO