1EUR = 4.8745 RON | Bucureşti 3 º

Finanţe şi bănci

SUA: Primele măsuri de urgenţă pentru a evita depăşirea plafonului datoriei

Guvernul federal american a anunţat marţi că va începe să ia măsuri excepţionale pentru a evita intrarea în incapacitate de plată în condiţiile în care plafonul oficial de îndatorare ar urma să fie atins în scurt timp, transmite AFP.

05 feb, 2014 | Agerpres

Trezoreria SUA a informat că începând cu ziua de vineri, ora 17.000 GMT, va suspenda temporar vânzarea de titluri de stat destinate municipalităţilor şi statelor federale, în ideea de a opri creşterea datoriei publice, care la data de 31 ianuarie se situa la 17.250 de miliarde de dolari.

'Această suspendare este necesară din motive care ţin de limitele legale ale plafonului datoriei', a precizat Departamentul Trezoreriei într-un comunicat de presă.

Acest gen de obligaţiuni speciale, denumite 'slugs', sunt vândute municipalităţilor şi statelor federale astfel încât acestea să poată respecta legile federale atunci când au bani de investit.

Suspendarea vânzării de obligaţiuni speciale este doar prima din măsurile de urgenţă pe care Trezoreria SUA le poate adopta în ideea de a permite Guvernului să funcţioneze timp de câteva săptămâni până când Congresul majorează, din nou, plafonul datoriei.

În toamna anului trecut, un tur de forţă între republicanii şi democraţi pe tema plafonului datoriei a condus la închiderea serviciilor publice non-esenţiale timp de mai multe săptămâni. Până la urmă, Congresul a reuşit să adopte o suspendare a limitei de îndatorare însă această suspendare expiră în data de 7 februarie. Trezoreria poate asigura funcţionarea Guvernului timp de câteva săptămâni însă secretarul Trezoreriei, Jacob J. Lew, a cerut Congresului să acţioneze rapid avertizând că marja sa de manevră este mai mică în prezent decât era în toamna anului trecut.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO