1EUR = 4.8359 RON | Bucureşti 33 º

Extern

SUA - Producătorul american de arme Colt suspendă fabricarea puştilor pentru civili

Producătorul american de arme Colt a anunţat că suspendă fabricarea puştilor de asalt, inclusiv modelul AR-15, pentru piaţa civilă, considerând-o saturată, transmite EFE, citat de Agerpres.

21 sep, 2019 | Agerpres

"În ultimii ani, piata pustilor sportive moderne a cunoscut un surplus semnificativ al capacitatii de productie", a aratat într-un comunicat directorul executiv al Colt, Dennis Veilleux.

"Având în vedere acest nivel de capacitate de productie, credem ca exista o aprovizionare adecvata pentru viitor cu pusti sportive moderne", a adaugat acesta.

Anuntul vine la finalul unei veri în care în Statele Unite au avut loc atacuri armate precum cele din El Paso (Texas) sau Dayton (Ohio).

Colt, totusi, a precizat ca angajamentul sau fata de piata civila este "de neclintit", precum si în ce priveste cel de-Al Doilea Amendament al Constitutiei SUA, care protejeaza dreptul de a detine arme.

Acelasi producator, cu sediul în Connecticut, a mai spus ca va continua sa produca aceste pusti în cadrul contractelor pe care le are cu armata si politia din Statele Unite.

"În prezent, aceste contracte de volum mare absorb toata capacitatea de productie de pusti a Colt", a declarat Veilleux.

Pusca de asalt AR-15 este cea mai populara din SUA si a fost folosita în multe din cele mai recente atacuri armate din tara, precum cel de la liceul din Parkland (Florida) în 2018 sau cel de la clubul de noapte Pulse din Orlando (Florida) în 2016.

Comercializarea acesteia este unul din punctele dezbaterii recurente din SUA cu privire la controlul armelor.

Chiar saptamâna trecuta, aminteste EFE, unul dintre aspirantii democrati pentru candidatura la Casa Alba, Beto O'Rourke, a promis într-o dezbatere ca, daca va câstiga alegerile, va confisca din locuintele americanilor pustile de asalt de tipul AR-15 sau AK-47.

 

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO