SUA – Producătorul american de arme Colt suspendă fabricarea puştilor pentru civili

Producătorul american de arme Colt a anunţat că suspendă fabricarea puştilor de asalt, inclusiv modelul AR-15, pentru piaţa civilă, considerând-o saturată, transmite EFE, citat de Agerpres.
Economica.net - sâm, 21 sept. 2019, 09:54
SUA - Producătorul american de arme Colt suspendă fabricarea puştilor pentru civili

„În ultimii ani, piata pustilor sportive moderne a cunoscut un surplus semnificativ al capacitatii de productie”, a aratat într-un comunicat directorul executiv al Colt, Dennis Veilleux.

„Având în vedere acest nivel de capacitate de productie, credem ca exista o aprovizionare adecvata pentru viitor cu pusti sportive moderne”, a adaugat acesta.

Anuntul vine la finalul unei veri în care în Statele Unite au avut loc atacuri armate precum cele din El Paso (Texas) sau Dayton (Ohio).

Colt, totusi, a precizat ca angajamentul sau fata de piata civila este „de neclintit”, precum si în ce priveste cel de-Al Doilea Amendament al Constitutiei SUA, care protejeaza dreptul de a detine arme.

Acelasi producator, cu sediul în Connecticut, a mai spus ca va continua sa produca aceste pusti în cadrul contractelor pe care le are cu armata si politia din Statele Unite.

„În prezent, aceste contracte de volum mare absorb toata capacitatea de productie de pusti a Colt”, a declarat Veilleux.

Pusca de asalt AR-15 este cea mai populara din SUA si a fost folosita în multe din cele mai recente atacuri armate din tara, precum cel de la liceul din Parkland (Florida) în 2018 sau cel de la clubul de noapte Pulse din Orlando (Florida) în 2016.

Comercializarea acesteia este unul din punctele dezbaterii recurente din SUA cu privire la controlul armelor.

Chiar saptamâna trecuta, aminteste EFE, unul dintre aspirantii democrati pentru candidatura la Casa Alba, Beto O’Rourke, a promis într-o dezbatere ca, daca va câstiga alegerile, va confisca din locuintele americanilor pustile de asalt de tipul AR-15 sau AK-47.

 

Te-ar mai putea interesa și
Șeful CIO Thomas Bach se opune în numele solidarității deciziei Federației Internaționale de Atlestism de a acorda recompense pentru medaliile de aur cucerite la Paris
Șeful CIO Thomas Bach se opune în numele solidarității deciziei Federației Internaționale de Atlestism de a acorda ...
Preşedintele Comitetului Internaţional Olimpic (CIO), Thomas Bach, s-a distanţat de decizia inedită a Federației Internaționale de ATletism de a acorda prime medaliaţilor cu aur la Jocurile......
Ciolacu: Statul român trebuie să aibă o aeronavă pentru delegaţiile guvernamentale, pentru sportivi, pentru preşedinte
Ciolacu: Statul român trebuie să aibă o aeronavă pentru delegaţiile guvernamentale, pentru sportivi, pentru preşedinte
Premierul Marcel Ciolacu a declarat sâmbătă că dacă statul român ar fi avut o aeronavă proprie, acum nu ar mai fi ...
Internetul cu tot mai puțini oameni. Jumătate din trafic a fost generat de roboți, în 2023
Internetul cu tot mai puțini oameni. Jumătate din trafic a fost generat de roboți, în 2023
Aproape jumătate (49,6%) din tot traficul de internet de anul trecut a fost generat de roboți, cu 2% mai mult față de ...
Serviciile secrete americane consideră probabilă varianta ca Putin să nu fi ordonat uciderea lui Navalnîi – WSJ
Serviciile secrete americane consideră probabilă varianta ca Putin să nu fi ordonat uciderea lui Navalnîi – WSJ
Agenţiile de informaţii americane au stabilit că preşedintele rus Vladimir Putin nu a ordonat probabil uciderea politicianului ...