SUA: Rata şomajului a scăzut uşor în august, deşi s-au creat mai puţine locuri de muncă

Numărul de locuri de muncă create de economia americană în luna august i-a dezamăgit pe analişti, ceea ce ar trebui să ofere Rezervei Federale noi motive pentru a amâna momentul în care va începe să crească dobânzile, transmite Reuters.
Economica.net - vin, 05 sept. 2014, 13:30
SUA: Rata şomajului a scăzut uşor în august, deşi s-au creat mai puţine locuri de muncă

Departamentul american al Muncii a informat, vineri, că angajatorii americani au creat luna trecută un număr de 142.000 de noi locuri de muncă, sub cele 225.000 de locuri de muncă aşteptate de analişti, după ce, în luna iulie, au fost create 212.000 de noi locuri de muncă. Este vorba despre cel mai mic număr de locuri de muncă create de economia americană în ultimele opt luni. Cu toate acestea, rata şomajului a coborât în luna august până la 6,1%, de la 6,2% în luna iulie.

Sectorul privat a fost responsabil pentru marea majoritate a locurilor de muncă create de economia americană în luna august (134.000 de locuri de muncă), chiar dacă numărul este mult mai mic decât cel din luna iulie (213.000 locuri de muncă).

De asemenea, sectorul guvernamental a creat 8.000 de locuri de muncă, pe măsură ce autorităţile locale au angajat profesori pentru noul an şcolar. Pe sectoare de activitate, sectorul auto a eliminat 5.000 de locuri de muncă, iar comerţul cu amănuntul a pierdut 8.400 de locuri de muncă.

În schimb, sectorul construcţiilor a creat 20.000 de noi locuri de muncă, sectorul serviciilor pentru companii a câştigat 47.000 de noi locuri de muncă, iar cel al serviciilor de sănătate a adus alte 43.000 de locuri de muncă.

Durata medie a săptămânii de lucru a rămas neschimbată la 34,5 ore pentru a şasea lună consecutiv, în timp ce salariul mediu orar a crescut cu şase cenţi, până la 24,53 dolari.

Publicarea datelor statistice privind locurile de muncă este posibil să influenţeze aşteptările pieţei referitoare la momentul în care Fed va începe să majoreze dobânda. Următoarea reuniune de politică monetară de la Fed va avea loc în perioada 16 – 17 septembrie.

Banca centrală a SUA menţine de peste cinci ani dobânda de bază la un nivel apropiat de zero, pentru a stimula creditarea, consumul şi creşterea economică.

Pieţele financiare nu se aşteaptă la o majorare a costului creditului până la mijlocul anului următor.

Te-ar mai putea interesa și
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Compania Națională Poșta Română lansează a doua ediție a programului de internship, creat special pentru a tinerii care doresc o carieră în industria serviciilor poștale și de logistică. ...
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte de Paște
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte ...
Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru a asigura că toţi cei 4,74 de milioane pensionari din ...
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România își continuă expansiunea și inaugurează cel de-al 57-lea hipermarket din rețea, la Pitești. Noul ...
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
Sphera Franchise Group, cel mai mare operator de foodservice din România, continuă să investească în extinderea portofoliului ...