1EUR = 4.7667 RON | Bucureşti 18 º

Extern

SUA: Reforma sănătăţii ar conduce la o scădere a numărului de asiguraţi cu 14 milioane în 2018, faţă de prezent - raport

Proiectul republican de reformă a sistemului american de sănătate ar conduce la o scădere a numărului de asiguraţi cu 14 milioane în 2018, faţă de legea actuală, conform unui raport publicat luni de Biroul pentru Buget al Congresului (CBO), transmite AFP.

14 mar, 2017 | Agerpres

Până în 2026, această cifră va ajunge la 24 de milioane de americani. Numărul persoanelor fără asigurare medicală ar fi atunci de 52 de milioane, faţă de 28 de milioane dacă 'Obamacare', legea emblematică a preşedinţiei lui Barack Obama, ar fi menţinută în vigoare până la acea dată.

Textul actual aflat în discuţia Congresului ar abroga 'Obamacare', ar reduce ajutoarele federale pentru sistemul de sănătate şi ar anula obligaţia universală de a subscrie la o asigurare de sănătate în scopul de a liberaliza mai mult piaţa şi a creşte concurenţa.

Noua reglementare ar avea ca efect, conform estimării CBO, reducerea cu 337 de miliarde de dolari a deficitului federal american în următorul deceniu, adică 33,7 miliarde pe an. În 2016, deficitul era de circa 590 de miliarde de dolari.

Acest raport, redactat de foarte respectatul arbitru bugetar al Congresului, era foarte aşteptat căci reforma, susţinută de preşedintele Donald Trump, se loveşte de opoziţia aripii dreapta şi aripii moderate a Partidului Republican.

Mai mulţi aleşi republicani sunt îngrijoraţi cu privire la o dezangajare prea rapidă a statului federal şi de faptul că milioane de americani cu venituri modeste sau din clasa medie s-ar putea regăsi printre cei fără asigurare.

CBO estimează că numeroşi americani ar alege să nu se mai asigure, căci ei nu ar mai fi pasibili de o amendă, aşa cum este cazul astăzi cu 'Obamacare'.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO