1EUR = 4.8426 RON | Bucureşti 17 º

News

SUA: Republicanii propun o creştere temporară a plafonului datoriei

Preşedintele republican al Camerei Reprezentanţilor, John Boehner, a propus joi o creştere 'temporară' a plafonului datoriei, pentru a se evita intrarea Statelor Unite în încetare de plăţi, cerând în schimb reluarea negocierilor asupra bugetului, transmite AFP.

10 oct, 2013 | Agerpres

'Am decis să propunem preşedintelui soluţii pentru a avansa, şi anume o creştere temporară a plafonului datoriei împreună cu un acord pentru constituirea unei comisii bicamerale pentru buget, în schimbul voinţei sale de a se aşeza la masa negocierilor pentru a discuta cu noi despre modalităţile de a redeschide administraţia federală, astfel încât să ne putem ocupa apoi de problemele urgente ale Americii', a declarat Boehner, după ce şi-a prezentat planul în faţa grupului republican din Camera Reprezentanţilor.

Boehner, însoţit de 17 responsabili republicani, se va înâlni joi la Casa Albă cu preşedintele Barack Obama în încercarea de a ajunge la un acord asupra creşterii plafonului datoriei şi reluării activităţii administraţiei federale, suspendată de pe 1 octombrie.

Democraţii şi republicanii mai au timp până pe 17 octombrie să ajungă la un compromis în problema creşterii limitei legale a datoriei publice, după această dată Trezoreria riscând să intre în incapacitate de plată. Republicanii au condiţionat până în prezent un vot favorabil pentru creşterea plafonului datoriei de amânarea reformei asigurărilor de sănătate, iniţiată de Barack Obama.

 

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO