1EUR = 4.7601 RON | Bucureşti 24 º

Finanţe şi bănci

SUA: ritmul de creştere al economiei a fost mai solid decât s-a estimat iniţial, în T3

Ritmul de creştere al economiei americane în trimestrul trei din 2015 a fost mai solid decât s-a estimat iniţial, date care ar putea încuraja Rezerva Federală a SUA (Fed) să majoreze dobânda de referinţă în decembrie, transmite Reuters.

24 noi, 2015 | Agerpres

Conform estimării publicate marţi de Departamentul american al Comerţului, Produsul Intern Brut al SUA a înregistrat, în perioada iulie - septembrie 2015, o creştere anuală de 2,1%, faţă de un avans de 1,5% estimat luna trecută. Reducerea stocurilor nu a fost aşa agresivă cum s-a estimat iar economiştii se aşteaptă la o expansiune solidă în ultimul trimestru al anului, deoarece fundamentele rămân solide.

Analiştii se aşteptau la un avans de 2,1% al economiei americane în trimestrul trei din 2015, după o expansiune de 3,9% în precedentele trei luni.

Economia americană a fost susţinută de cheltuielile de consum (responsabile pentru aproximativ 70% din economia americană) care au crescut cu 3% în trimestrul al treilea, faţă de un avans de 3,2% estimat anterior. Exporturile au înregistrat un avans de 0,9%, fiind afectate de aprecierea dolarului şi reducerea cererii pe plan internaţional.

Pe ansamblul anului trecut, prima economie mondială a înregistrat o expansiune de 2,4%, faţă de 2,2% în 2013.

Din decembrie 2008, Comitetul de politică monetară al Fed menţine dobânda de referinţă între 0% şi 0,25%. 'Dacă economia evoluează aşa cum ne aşteptăm, condiţiile economice vor face adecvată la un moment dat anul acesta o majorare a ratei dobânzii, proces care va însemna normalizarea politicii monetare', a afirmat recent preşedintele Rezervei Federale a SUA, Janet Yellen.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO

OBIECTIV.INFO