1EUR = 4.8418 RON | Bucureşti 34 º

Extern

SUA: Sancţiuni financiare împotriva a trei entităţi nord-coreene acuzate de atacuri informative

Washingtonul a anunţat vineri sancţiuni financiare împotriva a trei entităţi nord-coreene acuzate de atacuri informatice care au afectat infrastructuri-cheie, cum au fost spitalele britanice în 2017 sau Banca centrală din Bangladesh, în 2016, informează AFP, Reuters şi Yonhap.

13 sep, 2019 | Agerpres

Sancţiunile vizează trei grupări de piraterie informatică "aflate sub controlul guvernului din Coreea de Nord" şi cunoscute în lumea industriei securităţii informatice, a menţionat într-un comunicat Trezoreria Statelor Unite.

Este vorba de Lazarus Group şi alte două entităţi considerate "subgrupări" ale primului, Bluenoroff şi Andariel.

Despre Lazarus Group se afirmă că a fost implicat în atacul WannaCry din decembrie 2017, care a afectat cel puţin 150 de ţări şi trei sute de mii de computere din întreaga lume. Între "victimele" identificate public s-a numărat Serviciul naţional de sănătate britanic (NHS).

În ce priveşte a doua entitate, Bluenoroff, conform unor societăţi de securitate cibernetică aceasta ar fi desfăşurat operaţiuni de succes împotriva a peste 16 organizaţii din 11 ţări, în special prin phishing, una din cele mai cunoscute fiind sustragerea a circa 80 de milioane de dolari din contul Băncii centrale a Bangladeshului de la Banca federală a SUA din New York.

Andariel s-a făcut cunoscut la rândul său în special prin atacuri asupra infrastructurii guvernamentale şi de securitate sud-coreene.

"Vom continua să întărim sancţiunile impuse de SUA şi ONU împotriva Coreei de Nord şi să colaborăm cu comunitatea internaţionlaă pentru a îmbunătăţi securitatea informatică a reţelelor financiare", notează într-un comunicat Sigal Mandelker, subsecretar al Trezoreriei pentru chestiuni de terorism şi intelligence financiar.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO