1EUR = 4.8074 RON | Bucureşti 12 º

Extern

SUA: T-Mobile, subsidiara Deutsche Telekom, plăteşte 26 de miliarde de dolari pentru achiziţia rivalei Sprint

 T-Mobile USA Inc a anunţat, duminică, achiziţionarea rivalei Sprint Corp, într-o tranzacţie de 26 de miliarde de dolari realizată exclusiv prin schimb de acţiuni, care va combina al treilea şi al patrulea mare jucător pe piaţa americană de telecomunicaţii, transmit Reuters şi Bloomberg.

30 apr, 2018 | ECONOMICA.net

Deutsche Telekom AG, grupul german care controlează T-Mobile, şi grupul nipon SoftBank, proprietarul Sprint, au fost de acord cu formarea unei entităţi combinate, care evaluează fiecare acţiune Sprint la 0,10256 dintr-o acţiune T-Mobile, au anunţat, duminică, cele două companii.

Acest raport evaluează Sprint la 6,62 dolari/titlu, pe baza preţului acţiunilor T-Mobile de 64,52 dolari, de la închiderea şedinţei bursiere de vineri.

Acordul vine după patru ani de negocieri între Deutsche Telekom şi SoftBank şi creează o entitate cu venituri anuale de 74 miliarde de dolari, care va fi al treilea operator de telecomunicaţii, cu peste 127 de milioane de abonaţi în SUA, şi va concura mai bine cu liderii pieţei, Verizon Communications şi AT&T Inc.

T-Mobile şi Sprint se aşteapă să finalizeze tranzacţia cel mai devreme în primul semestru din 2019, în funcţie de obţinerea aprobărilor autorităţilor de reglementare.

În final, Deutsche Telekom va deţine până la 42 % din entitatea combinată, în timp ce SoftBank va avea o participaţie de 27%. Vineri, acţiunile Sprint au închis la 6,50 dolari/titlu.

Deutsche Telekom AG este cea mai mare companie europeană de telecomunicaţii, cu operaţiuni în mai multe ţări din Europa Centrală şi de Est, inclusiv în România.

Grupul controlează 40% din acţiunile Hellenic Telecommunications Organization (OTE), care, la rândul său, deţine 54,01% din Telekom România.

La jumătatea lunii august 2014, Romtelecom şi Cosmote România au anunţat că vor fi reprezentate comercial prin intermediul brandului Telekom România, iar produsele şi serviciile vor fi oferite sub brandul 'T'

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Instanţa supremă

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO