SUA vor trebui ‘să-şi regândească’ abordarea faţă de Ebola

Statele Unite ale Americii (SUA) vor trebui 'să-şi regândească' abordarea faţă de Ebola după contaminarea în Texas a unei femei care a acordat îngrijiri unui pacient bolnav de această maladie care a murit miercuri, a afirmat luni un înalt responsabil din domeniul sanitar, citat de agenţiile internaţionale de presă.
Economica.net - mar, 14 oct. 2014, 05:41
SUA vor trebui 'să-şi regândească' abordarea faţă de Ebola

‘Trebuie să regândim maniera în care controlăm infectarea cu Ebola pentru că o singură contaminare este inacceptabilă’, a spus în cadrul unei conferinţe de presă directorul Centrului american de control şi prevenire a maladiilor (CDC), Tom Frieden.

Frieden şi-a cerut scuze cu acest prilej pentru că a lăsat impresia că o acuză pe femeia contaminată când a invocat lipsa de proceduri, afirmând că s-a simţit ‘foarte rău’ când a aflat că infirmiera era bolnavă de Ebola.

‘Trebuie să lucrăm cu toţii împreună, să facem tot posibilul pentru a reduce riscul ca un alt angajat din domeniul sanitar să fie infectat’, a adăugat Tom Frieden.

Directorul CDC a vorbit duminică despre ‘o breşă în protocol’ pentru a explica infectarea infirmierei care i-a acordat îngrijiri pacientului liberian Thomas Eric Duncan, după spitalizarea sa la 28 septembrie. Miercuri, acesta a murit din cauza maladiei.

Femeia, a cărei identitate nu a fost dezvăluită, a prezentat simptome de febră câteva zile mai târziu.

Ea a avut mai multe contacte cu pacientul liberian, dar purta echipamentul format din mască, mănuşi şi ţinută de protecţie recomandat de CDC.

CDC continuă să monitorizeze alte infirmiere de la Texas Health Presbyterian Hospital din Dallas pentru a determina dacă una dintre acestea dezvoltă simptome ale maladiei pentru care în prezent nu există vaccin.

‘Trebuie să luăm în considerare posibilitatea că se poate să avem şi alte cazuri în rândul personalului medical’, a avertizat Frieden, afirmând că ‘din nefericire’ nu ar fi suprins să constate acest lucru.

Te-ar mai putea interesa și
Nuclearelectrica salută ratificarea de către Parlament a acordului cu SUA pentru realizarea reactoarelor 3 şi 4
Nuclearelectrica salută ratificarea de către Parlament a acordului cu SUA pentru realizarea reactoarelor 3 şi 4
 Nuclearelectrica (SNN) salută adoptarea de către Parlamentul României a proiectului de lege privind ratificarea Acordului între Executivul României şi Guvernul Statelor Unite ale Americii......
Raport Covid-19: Cele mai multe cazuri de infectare – în Prahova, Bacău şi Ilfov; 5 cazuri în Bucureşti
Raport Covid-19: Cele mai multe cazuri de infectare – în Prahova, Bacău şi Ilfov; 5 cazuri în Bucureşti
 Judeţele Prahova - 7, Bacău - 6 şi Ilfov - 6 sunt zonele cu cele mai multe cazuri nou confirmate de coronavirus faţă ...
KFC angajează 400 de oameni pe venituri nete care pornesc de la 2.400 de lei net după trei luni de muncă
KFC angajează 400 de oameni pe venituri nete care pornesc de la 2.400 de lei net după trei luni de muncă
KFC România, franciză deținută pe plan local de Sphera Franchise Group, angajează 400 de oameni în restaurantele din ...
Rafinăria Petromidia a câștigat în final procesul cu statul pe tema alocărilor de certificate de CO2. A primit deja 30 de milioane de lei
Rafinăria Petromidia a câștigat în final procesul cu statul pe tema alocărilor de certificate de CO2. A primit deja ...
Rompetrol Rafinare, compania care administrează rafinăria Petromidia, cea mai mare din țară, a câștigat procesul cu ...