SUA vor trimite drone şi blindate Humvee în Ucraina

SUA vor trimite drone de observaţie şi vehicule de transport Humvee în Ucraina, pentru a ajuta acest stat să facă faţă insurecţiei separatiste din estul ţării, a declarat miercuri un responsabil american citat de AFP.
Economica.net - mie, 11 mart. 2015, 16:42
SUA vor trimite drone şi blindate Humvee în Ucraina

Noua livrare de material militar ‘neletal’ Ucrainei a fost discutată miercuri, în cadrul unei convorbiri telefonice între vicepreşedintele american Joe Biden şi preşedintele ucrainean Petro Poroşenko, a precizat sursa citată.

În această convorbire, cei doi lideri au discutat şi despre noile sancţiuni impuse de SUA împotriva separatiştilor din estul ţării, a unei bănci ruse şi a unor foşti miniştri ai precedentului guvern de la Kiev.

Departamentul Trezoreriei a anunţat miercuri că opt responsabili din regiunea separatistă Doneţk şi Banca Naţională Comercială Rusă, activă în regiunea Crimeii după anexarea acestui teritoriu de către Rusia, au fost adăugaţi la lista neagră americană.

Trei foşti demnitari din guvernul fostului preşedinte Viktor Ianukovici, printre care fostul premier Mikola Azarov, sunt şi ei vizaţi de noile sancţiuni, care prevăd îngheţarea unor eventuale bunuri deţinute în SUA şi le interzic americanilor să facă afaceri cu ei.

SUA vor trimite drone de observaţie ‘Raven’ şi 230 de vehicule de transport Humvee, dintre care 30 blindate, a precizat un responsabil din domeniul apărării, sub acoperirea anonimatului. El nu a menţionat calendarul acestor transporturi, dar a explicat că cele 30 de vehicule blindate Humvee vor fi trimise ‘în următoarele săptămâni’.

SUA au trimis deja şi alte echipamente neletale Ucrainei pentru a o sprijini în luptele împotriva separatiştilor proruşi, precum radare anti-mortiere sau ochelari cu vedere nocturnă.

Casa Albă, care susţine regimul de la Kiev, nu a luat încă nicio decizie privind trimiterea de arme letale precum rachetele anti-blindate solicitate de Ucraina.

Mai mulţi înalţi responsabili americani din domeniul apărării s-au pronunţat în favoarea trimiterii de armament letal Ucrainei, dar aliaţii SUA din cadrul NATO, precum Germania şi Franţa, se opun unei astfel de decizii, temându-se de o escaladare a conflictului.

Te-ar mai putea interesa și
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Compania Națională Poșta Română lansează a doua ediție a programului de internship, creat special pentru a tinerii care doresc o carieră în industria serviciilor poștale și de logistică. ...
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte de Paște
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte ...
Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru a asigura că toţi cei 4,74 de milioane pensionari din ...
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România își continuă expansiunea și inaugurează cel de-al 57-lea hipermarket din rețea, la Pitești. Noul ...
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
Sphera Franchise Group, cel mai mare operator de foodservice din România, continuă să investească în extinderea portofoliului ...