Sub pretextul ‘ameninţării ruse’, NATO îşi consolidează potenţialul, inclusiv în România – Moscova

Ministerul rus al Apărării şi-a exprimat miercuri îngrijorarea în legătură cu intensificarea activităţii militare a Alianţei Nord-Atlantice în apropierea graniţei Federaţiei Ruse cu ţările baltice, a declarat ministrul rus adjunct al apărării, Anatoli Antonov, citat de Interfax.
Economica.net - mie, 24 dec. 2014, 12:25
Sub pretextul 'ameninţării ruse', NATO îşi consolidează potenţialul, inclusiv în România - Moscova

‘Sub sloganul ameninţării ruse se desfăşoară o creştere a potenţialului militar al NATO în ţările baltice, Polonia, Bulgaria şi România’, a afirmat ministrul rus adjunct al apărării.

El a subliniat că se observă o creştere a numărului de tancuri pe continentul european, iar activitatea aviaţiei militare a NATO, cu baza în prezent în oraşul estonian Ämari, ‘a crescut brusc’.

Generalul Antonov a afirmat că numărul de zboruri ale aviaţiei tactice a NATO în apropierea frontierelor Federaţiei Ruse s-a dublat în acest an, depăşind cifra de 3.000.

Mai mult, înaltul oficial militar rus a denunţat continuarea pregătirii echipajelor avioanelor capabile să transporte arme nucleare, în Europa.

‘O preocupare în acest sens suscită, în special, atragerea în această activitate a noilor state membre NATO, cum ar fi Polonia’, a indicat el, potrivit TASS.

Lipsa de contacte între instituţiile militare ale Rusiei şi NATO nu este de natură să contribuie la întărirea încrederii şi securităţii în Europa, ci dimpotrivă ‘generează neînţelegere şi suspiciune’.

‘A fost suspendată cooperarea pe linie militară cu SUA. Dialogul privind scutul antirachetă, care lăsa deschisă cel puţin o fereastră pentru căutarea unei soluţii de compromis, a fost întrerupt’, a mai spus ministrul adjunct rus al apărării.

Cu toate acestea, suspendarea unilaterală de către NATO a cooperării cu Rusia nu va avea niciun impact asupra securităţii militare a acesteia, a declarat el.

Te-ar mai putea interesa și
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Compania Națională Poșta Română lansează a doua ediție a programului de internship, creat special pentru a tinerii care doresc o carieră în industria serviciilor poștale și de logistică. ...
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte de Paște
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte ...
Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru a asigura că toţi cei 4,74 de milioane pensionari din ...
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România își continuă expansiunea și inaugurează cel de-al 57-lea hipermarket din rețea, la Pitești. Noul ...
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
Sphera Franchise Group, cel mai mare operator de foodservice din România, continuă să investească în extinderea portofoliului ...