1EUR = 4.8433 RON | Bucureşti 30 º

Finanţe şi bănci

Subsidarele băncilor străine şi-au majorat capitalul cu 594 milioane euro în primele nouă luni, în scădere cu peste 50%

Băncile mamă au capitalizat subsidiarele din România cu 593,83 milioane de euro în primele nouă luni ale acestui an, comparativ cu 113,46 milioane de euro în aceeaşi perioadă a anului trecut, potrivit datelor Oficiului Naţional al Registrului Comerţului (ONRC).

02 noi, 2015 | Agerpres

În primele nouă luni din 2015, cea mai mare infuzie de capital a primit Volksbank România (482,14 milioane euro, în martie), urmată de OTP Bank România, cu 39,09 milioane euro în ianuarie, şi de Unicredit Ţiriac Bank, cu 38,13 milioane euro în iunie, scrie Agerpres.

O majorare importantă de capital a fost făcută în septembrie, când grecii de la Piraeus Bank au injectat 23,95 milioane euro. De asemenea, Idea Bank şi-a majorat, în iunie, capitalul social cu 4,47 milioane euro. Idea Bank a mai primit în acest an o infuzie de capital de 1,78 milioane euro, în septembrie.

Românian International Bank şi-a majorat capitalul social cu 3,15 milioane euro în februarie, iar Libra Internet Bank a primit un aport de 1,12 milioane euro la capitalul social, în martie.

În acest an, printre cele mai importante majorări de capital au fost făcute de Volksbank România, OTP Bank România şi Unicredit Ţiriac Bank.

Banca Transilvania a finalizat în acest an achiziţia a 100% din acţiunile Volksbank România de la Osterreichische Volksbanken, Groupe BPCE, DZ Bank şi WGZ Bank. Valoarea tranzacţiei nu a fost dată publicităţii.

În 2014, OTP, unul dintre cei mai importanţi creditori independenţi din Europa Centrală şi de Est, a preluat două bănci mai mici, respectiv Banco Popolare din Croaţia şi Millenium Bank din România.

Bank Austria, divizie a grupului bancar italian UniCredit, a anunţat, la începutul lunii iunie, că şi-a majorat participaţia pe care o deţine la divizia din România, UniCredit Ţiriac Bank, de la 50,5% până la 95,6% din acţiuni, prin preluarea pachetului de 45% deţinut de omul de afaceri Ion Ţiriac.

Datele publicate lunar de Registrul Comerţului includ primele 40 de companii care au primit aport la capitalul social, după valoarea sumelor alocate.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO