1EUR = 4.8419 RON | Bucureşti 22 º

Finanţe şi bănci

Subsidiarele din România au primit de la băncile-mamă peste 525 de milioane euro în primele patru luni

Băncile mamă au capitalizat subsidiarele din România cu 525,5 milioane de euro în primele patru luni ale acestui an, comparativ cu 12,94 milioane de euro în aceeaşi perioadă a anului trecut, potrivit datelor Oficiului Naţional al Registrului Comerţului (ONRC).

18 iun, 2015 | Agerpres

În primele patru luni din 2015, cea mai mare infuzie de capital a primit Volksbank România (482,14 milioane euro, în martie), fiind urmată de OTP Bank, cu 39,09 milioane euro, în ianuarie, scrie Agerpres.

România International Bank şi-a majorat capitalul social cu 3,15 milioane euro în februarie, iar Libra Internet Bank a primit un aport de 1,12 milioane euro la capitalul social, în martie.

Astfel, cele mai importante majorări de capital au fost făcute, în primele patru luni din 2015, de Volksbank România şi OTP Bank, în total 521 milioane euro.

Banca Transilvania a finalizat în acest an achiziţia a 100% din acţiunile Volksbank România de la Osterreichische Volksbanken AG, Groupe BPCE, DZ Bank AG şi WGZ Bank AG. Valoarea tranzacţiei nu a fost dată publicităţii.

În 2014, OTP, unul dintre cei mai importanţi creditori independenţi din Europa Centrală şi de Est, a preluat două bănci mai mici, respectiv Banco Popolare din Croaţia şi Millenium Bank din România.

În acelaşi interval din 2014, OTP Bank şi-a majorat capitalul social cu 11,17 milioane euro, în aprilie, în timp ce Libra Internet Bank a primit, în martie, 1,77 milioane euro.

Datele publicate lunar de Registrul Comerţului includ primele 40 de companii care au primit aport la capitalul social, după valoarea sumelor alocate.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO