1EUR = 4.8737 RON | Bucureşti -1 º

Finanţe şi bănci

Suciu: Bugetul a fost trimis partidelor pentru a fi consultat

Proiectul de buget pentru anul 2016 a fost trimis partidelor pentru a fi consultat, a anunţat, joi, purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Suciu, adăugând că nu este cazul ca Executivul să primească anumite concluzii pentru că la Parlament vor fi depuse amendamente, potrivit Agerpres.

03 dec, 2015 | Agerpres

'De la nivelul Ministerului Finanţelor a fost trimis proiectul de buget la partide pentru a pregăti şi a avea operativitatea în momentul în care vom veni cu proiectul detaliat. Nu avem concluzii punctuale pentru că nu este cazul să ne transmită nouă şi vor fi amendamente la nivelul structurilor Parlamentului, atunci când bugetul va intra în Parlament, în procedură obişnuită. Ceea ce încercăm noi să facem este să începem să comunicăm mai mult datele de la buget, atât opiniei publice, cât şi la nivelul decidenţilor din Parlament', a precizat Suciu, după şedinţa de Guvern, întrebat în legătură cu discuţiile reprezentanţilor Executivului cu liderii partidelor politice.

Suciu a mai spus că proiectul de buget urmează să fie pus în dezbatere publică pe site-ul Ministerului Finanţelor începând de vineri seara, cel târziu sâmbăta dimineaţa, iar săptămâna viitoare sa fie adoptat de Guvern şi trimis la Parlament, astfel încât forul legislativ să îl adopte până pe 17 decembrie.

Ministrul Finanţelor, Anca Dragu, a anunţat, joi, proiecţiile macroeconomice ale bugetului de stat pe 2016, arătând că deficitul ESA este de 2,95%, o creştere economică de 4,1% a PIB şi un produs intern brut nominal de 746,6 miliarde de lei.

Copreşedinţii PNL Alina Gorghiu şi Vasile Blaga au avut miercuri o întâlnire cu ministrul de Finanţe, Anca Dana Dragu, pe marginea proiectului de buget pe anul următor, potrivit unor surse liberale. Ministrul finanţelor s-a întâlnit şi cu reprezentanţii ALDE.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO