1EUR = 4.7776 RON | Bucureşti 11 º

Finanţe şi bănci

Sud-coreenii iau cu asalt băncile, după ce datele a milioane de clienţi au fost piratate

Zeci de mii de sud-coreeni au luat cu asalt băncile, marţi, pentru a cere să le fie blocate cărţile de credit, după ce 20 de milioane de utilizatori au fost afectaţi de furtul sau piratarea de date confidenţiale, relatează AFP.

21 ian, 2014 | Agerpres

Peste 1,15 milioane de persoane şi-au anulat cardurile de luni, potrivit autorităţii sud-coreene de supraveghere a tranzacţiilor financiare.

Valul de panică a fost provocat de arestarea unui angajat al unei companii de studiu privind solvabilitatea, Korea Credit Bureau (KCB), bănuit că ar fi furat informaţiile personale ale clienţilor a trei companii care emit cărţi de credit.

Suspectul ar fi vândut apoi datele unor firme de marketing prin telefon, ai căror directori au fost arestaţi, la rândul lor, la începutul lunii, au indicat poliţia şi Serviciul de supraveghere financiară (FSS).

Duminică, FSS a anunţat că escrocheria a afectat cel puţin 20 de milioane de utilizatori, într-o ţară cu o populaţie de 50 de milioane de locuitori, mai notează France Presse.

Datele furate includ numele clienţilor, numărul de securitate socială, numărul de telefon, cifrele înscrise pe cărţile de credit şi data expirării acestora, conform FSS.

Companiile afectate, KB Kookmin Card, Lotte Card şi NH Nonghyup Card, au făcut apel la mii de angajaţi temporari pentru a răspunde la plângeri şi cererile de anulare a cardului.

Pe reţelele de socializare şi principalele portaluri de internet din Coreea de Sud, utilizatorii au criticat timpul de aşteptare interminabil din sucursalele băncilor, paralizia site-urilor şi suprasaturarea centrelor de asistenţă telefonică.
 

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO