1EUR = 4.8738 RON | Bucureşti 20 º

Extern

Suedia şi Olanda susţin candidatura lui Jean-Claude Juncker la preşedinţia Comisiei Europene

Suedia este gata să susţină candidatura lui Jean-Claude Juncker la preşedinţia Comisiei Europene, a declarat miercuri premierul suedez Fredrik Reinfeldt, după ce iniţial a criticat dur legitimitatea luxemburghezului, informează AFP. Olanda a anunţat la rândul său că nu intenţionează să blocheze candidatura lui Juncker.

25 iun, 2014 | Agerpres

'Dacă Jean-Claude Juncker adună o majoritate calificată de şefi de stat sau de guvern, precum şi susţinerea Parlamentului European, atunci regulile Tratatului de la Lisabona sunt respectate şi guvernul este de acord ca Suedia să se alăture acestei majorităţi', a declarat premierul Reinfeldt în parlament, citat de agenţia de presă TT.

În urmă cu două săptămâni, premierul Reinfeldt a declarat, într-un interviu acordat cotidianului britanic Financial Times, că alegerea lui Juncker fără alte dezbateri ar fi dăunătoare deoarece 'ar face lucrurile imposibile pentru oricare alt candidat şi ar exclude un număr mare de potenţiali preşedinţi ai Comisiei'.

Totodată, Olanda a anunţat că nu intenţionează să blocheze candidatura lui Jean-Claude Juncker la preşedinţia CE dacă această chestiune va fi supusă la vot la summitul de la sfârşitul acestei săptămâni, informează Reuters.

'În cazul în care se va organiza un vot în legătură cu Juncker, Olanda nu va bloca, ci va susţine candidatura acestuia', a declarat premierul Mark Rutte, adăugând că nu este sigur dacă o decizie privind preşedinţia Comisiei Europene va fi luată în cadrul acestui summit.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Vrem iar?

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO