1EUR = 4.8358 RON | Bucureşti 28 º

Extern

Summitul G20: O nouă zi de violenţe la Hamburg

Un poliţist atacat vineri la Hamburg (nordul Germaniei) de mai multe persoane în cursul unui jaf comis în marja unei manifestaţii împotriva G20 a tras un "foc de avertisment" pentru a reuşit să scape şi să se pună la adăpost, a anunţat poliţia, scrie AFP. Aceasta a adăugat că incidentul s-a petrecut în cartierul Schanzenviertel, aflat în centrul manifestaţiilor împotriva summitului principalelor ţări industrializate şi emergente care a cuprins de de joi oraşului hanseatic.

08 iul, 2017 | ECONOMICA.net

Ulterior, poliţia a precizat pe Twitter că tirul a avut loc în timp ce "forţele de ordine au constat un jaf pe drumul public. Au intervenit şi au fost atacate de autorii" furtului. Autorul focului de avertisment "a putut în cele din urmă să fugă într-un magazin şi să se pună astfel la adăpost", a continuat sursa.

Tot în cartierul Schanzenviertel, "mai multe persoane mascate şi înarmate cu răngi de metal" s-au adunat în faţa fostului teatru Rote Flora, ocupat de "squatteri" în 1989 în cursul unor lupte de stradă şi loc simbolic al contestării anti-G20, a mai scris pe Twitter poliţia din Hamburg.

În faţa clădirii, în apropierea căreia au fost poziţionaţi sute de poliţişti din cadrul trupelor speciale, manifestanţii au aruncat cu petarde şi coşuri de gunoi incendiate, potrivit corespondenţilor AFP aflaţi la faţa locului.

Cel puţin cinci tunuri cu apă au fost utilizate pentru a încerca să îi canalizeze pe manifestanţi, printre care mai mulţi "Black Blocs" îmbrăcaţi în negru, unii aruncând cu bolovani şi sticle în direcţia forţelor de ordine, au informat jurnaliştii.

Poliţia, cu ajutorul megafoanelor, le-a cerut persoanelor prezente să părăsească zona.

Poliţia din Hamburg a anunţat pe Twitter că au fost făcute arestări la Schanzenviertel şi Sankt Pauli.

Potrivit agenţiei germane de presă dpa, confruntări între forţele de ordine şi militanţi radicali s-au desfăşurat, de asemenea, în "mai multe locuri" din acest cartier, unul dintre bastioanele extremei stângi unde poliţia a făcut uz de tunuri cu apă.

Cu începere de joi, 196 de poliţişti au fost răniţi şi 70 de persoane au fost reţinute, dintre care 15 plasate în arest, au mai informat forţele de ordine

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO