Super-furtuna din Europa – Atenţionare de călătorie MAE: Fenomene meteo extreme în Germania

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau intenţionează să călătorească în Germania că, în conformitate cu datele transmise de Autoritatea Federală pentru Protecţia Populaţiei, până marţi, ora 18,00, se vor înregistra fenomene meteorologice extreme, cu furtuni şi vânt, cu rafale de până la 140 - 180 km/h, scrie Agerpres.
Economica.net - lun, 10 feb. 2020, 08:48
Super-furtuna din Europa - Atenţionare de călătorie MAE: Fenomene meteo extreme în Germania

Informaţii actualizate pot fi găsite pe site-ul Serviciului German de Meteorologie la adresa: www.dwd.de/DE/wetter, arată un comunicat MAE.

Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Berlin: +493021239555, +493021239514 şi +493021239516, ale Consulatului General al României la Bonn: +492286838135; +492286838211; +492286838244; +492286838254, ale Consulatului General al României la Munchen: +4989553307; +498998106143, ale Consulatului General al României la Stuttgart +497116648611, +497116648612, +497116648613, +497116648614 şi +497116648615, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă.

De asemenea, cetăţenii români, care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, pot apela şi la telefoanele de permanenţă ale misiunii diplomatice a României la Berlin: +491601579938, oficiului consular al României la Bonn +491735757585, al oficiului consular al României la Munchen +491602087789 şi cel al oficiului consular al României la Stuttgart +491716813450.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de internet berlin.mae.ro, bonn.mae.ro, munchen.mae.ro, www.meteoalarm.eu, www.mae.ro şi reaminteşte faptul că cetăţenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziţie aplicaţia „Călătoreşte în siguranţă”, care oferă informaţii şi sfaturi de călătorie.

 

Zboruri anulate, curse cu feribot întrerupte, meciuri de fotbal amânate: furtuna Ciara s-a abătut duminică în nord-vestul Europei, în special în Marea Britanie, provocând temeri de pagube, inundaţii şi întreruperi de curent, relatează AFP.

În Regatul Unit, ţara cea mai afectată de această furtună de iarnă, transportul aerian, feroviar şi maritim a fost perturbat, furtuna aducând ploi abundente şi rafale de peste 130 km/h.

Serviciul Meteorologic Britanic (Met Office) a plasat Anglia şi Ţara Galilor sub alertă portocalie de vânt până duminică la ora 21:00 (locală şi GMT).

Serviciul meteo a declarat, de asemenea, că se aşteaptă să fie avariate locuinţe, cu posibilitatea de întreruperi de energie, şi inundaţii şi a avertizat asupra pericolului cauzat de obiectele purtate de vânt.

În oraşul scoţian Perth, trei persoane au fost rănite în prăbuşirea parţială a acoperişului unui pub.

Zeci de zboruri au fost anulate sau întârziate, iar Network Rail, proprietarul reţelei feroviare britanice, a sfătuit cetăţenii să nu călătorească cu trenul duminică dacă nu este „absolut necesar” şi a avertizat că traficul ar putea fi perturbat până luni dimineaţă. Mai multe companii feroviare au decis, de asemenea, să reducă frecvenţa şi viteza trenurilor sau chiar să anuleze anumite servicii în Scoţia.

Pe mare, circulaţia feriboturilor pe canalul Mânecii între Calais şi Dover a fost întreruptă duminică la amiază „până la o notificare suplimentară”.

Furtuna a determinat, de asemenea, amânarea mai multor meciuri de fotbal în Marea Britanie, precum şi a meciului Scoţia-Anglia din Turneul celor Şase Naţiuni la rugby feminin, dar şi a curselor de cai.

Parcurile regale sunt închise, iar regina Elisabeta a II-a nu a participat la slujba tradiţională de duminică, la Sandringham, reşedinţa sa din estul Angliei.

În Irlanda, plasată sub alertă portocalie pentru risc de inundaţii în regiunile de coastă, 10.000 de case, ferme şi întreprinderi au fost lipsite de energie electrică.

În Galway (vest), ceremonia pentru a marca lansarea evenimentului Capitală Europeană a Culturii 2020 a fost anulată sâmbătă seara, iar compania aeriană Aer Lingus a avertizat despre posibile întârzieri şi anulări.

Transportul aerian în Belgia este de asemenea afectat, aproximativ şaizeci de zboruri de la sau către aeroportul din Bruxelles au fost anulate.

O alertă portocalie de vânt a fost emisă pentru duminică în toată ţara. La Bruxelles, pădurile şi parcurile vor fi închise duminică şi luni, iar Liga Belgiei de Fotbal a anunţat amânarea meciurilor din campionatul programat duminică.

În Luxemburg, elevii din şcolile publice nu vor merge la şcoală luni din cauza unei avertizări de furtună foarte violentă pentru ziua respectivă.

În Franţa, unde sunt aşteptate vânturi de până la 140 km/h, alerta portocalie acoperă toată zona de nord a ţării, în total 35 de departamente.

În regiunea Hauts-de-France, prefecturile au cerut populaţiei să limiteze deplasările şi să nu se plimbe prin păduri din cauza riscului de cădere a copacilor, în special în Somme, şi să evite litoralul din cauza riscului creştere a nivelului apei.

Regiunea a anunţat posibile perturbări ale reţelei de transport interurban şi şcolar.

În Lille ca şi în Boulogne-sur-Mer, parcurile şi grădinile sunt închise toată ziua duminică, în timp ce la Calais, debarcaderul vestic al plajei, un loc popular pentru călători, a fost închis încă de sâmbătă seara.

 

Te-ar mai putea interesa și
Șefa FMI Kristalina Georgieva: Economia mondială s-a dovedit surprinzător de rezilientă, dar există multe motive de îngrijorare, inclusiv inflația
Șefa FMI Kristalina Georgieva: Economia mondială s-a dovedit surprinzător de rezilientă, dar există multe motive de ...
Directorul general al Fondului Monetar Internaţional, Kristalina Georgieva, a afirmat joi că economia mondială s-a dovedit surprinzător de rezilientă în contextul dobânzilor mai ridicate şi......
Congresul SUA ia din nou în discuție interzicerea TikTok
Congresul SUA ia din nou în discuție interzicerea TikTok
Camera Reprezentanţilor a Statelor Unite va examina din nou o propunere de lege ce prevede interzicerea TikTok în ţară ...
Generali anunță că se va reorganiza, grupul italian urmând să se concentreze pe două afaceri de bază și să eficientizeze structura geografică
Generali anunță că se va reorganiza, grupul italian urmând să se concentreze pe două afaceri de bază și să eficientizeze ...
Cea mai mare companie italiană de asigurări, Generali, a anunţat joi că se reorganizează, concentrându-se pe două ...
Google a fost dat în judecată de un grup de medici și dentiști japonezi, din cauza permiterii publicării unor recenzi negative, care le-au afectat reputațiile
Google a fost dat în judecată de un grup de medici și dentiști japonezi, din cauza permiterii publicării unor recenzi ...
Un grup de medici şi dentişti din Japonia au intentat joi la Tokyo o acţiune în justiţie împotriva companiei Google, ...