1EUR = 4.8721 RON | Bucureşti 4 º

Companii

Supermaketurile şi hipermarketurile trebuie să distribuie asociaţiilor caritabile alimentele nevândute - rezoluţie PE

Parlamentul European le-a cerut joi statelor Uniunii Europene să acţioneze pentru ca supermarketurile şi hipermarketurile să distribuie alimentele nevândute asociaţiilor caritabile, în loc de a le distruge, transmite AFP.

09 iul, 2015 | Agerpres

Într-o rezoluţie adoptată la Strasbourg cu privire la economia circulară, eurodeputaţii au aprobat un amendament prin care ''invită Comisia Europeană să încurajeze crearea, în statele membre, a unor convenţii care să prevadă ca sectorul comerţului alimentar cu amănuntul să distribuie produsele nevândute către asociaţii caritabile''.

''Este o primă etapă în lupta împotriva risipei alimentare în Europa'', a subliniat Angélique Delahaye, eurodeputata conservatoare franceză care a depus amendamentul.

''Trebuie încă să-i convingem pe recalcitranţi. Apoi, următoarea etapă este să convingem Comisia Europeană, pe Jean-Claude Juncker, pe şefii de stat din Uniunea Europeană'', a reacţionat Arash Derambarsh, un consilier local francez care luptă împotriva risipei alimentare.

Derambarsh se află la originea legii adoptate în luna mai în Franţa care interzice marilor retaileri să arunce sau să facă improprii pentru consum alimentele rămase nevândute. Potrivit noii legi, supermarketurile şi hipermarketurile cu suprafeţe de peste 400 m2 sunt obligate să încheie acorduri de donaţie cu asociaţii caritabile, în caz contrar riscând amenzi de până la 75.000 de euro, scrie Agerpres.

''Vedem că oamenii mor de foame, acum cu criza din Grecia, problemele din Portugalia, Spania, Italia. Nu putem continua astfel'', a pledat consilierul francez, citat de AFP.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO