1EUR = 4.7800 RON | Bucureşti 10 º

Extern

Surpriză în Germania: aliaţii lui Merkel pierd majoritatea absolută în Bavaria. Extrema-dreaptă îi depăşeşte pe social-democraţi - sondaje

Formaţiunea Uniunea Creştin-Socială (CSU) a pierdut în urma alegerilor regionale desfăşurate duminică majoritatea absolută în parlamentul landului Bavaria, obţinând conform sondajelor circa 35,5% din voturi, cu 12 procente sub rezultatul scrutinului precedent, cea mai severă scădere înregistrând-o însă Partidul Social-Democrat (SPD), depăşit uşor în sondaje chiar şi de formaţiunea de extremă-dreapta Alternativa pentru Germania (AfD) transmite agenţia dpa. Sâmbătă, peste 240.000 de persoane au participat la un marş împotriva urii, rasismului şi discriminării, pe străzile din Berlin.

14 oct, 2018 | Agerpres

Pe locul doi după CSU se regăsesc în sondajele efectuate la ieşirea de la urne Verzii, cu 18,5-19%, cu zece procente peste scorul anterior.

Pe poziţia a treia regăsim Votanţii Liberi (Freie Waehler), cu 11,5%, iar imediat apoi partidul de extremă-dreapta Alternativa pentru Germania (AfD), cu 11%.

Partidul Social-Democrat (SPD) ar obţine conform aceloraşi sondaje un jalnic 9,5-10%, aproape jumătate din scorul de la scrutinul din 2013.

Partidul Liber-Democrat are în sondaje un procent de circa 5%, la limita pragului electoral, în timp ce stânga radicală Die Linke se află sub acest prag, cu numai 3,5%.

Jumătate de milion de oameni au demonstrat la Berlin împotriva urii şi discriminării

Peste 240.000 de persoane au participat,sâmbătă, la un marş împotriva urii, rasismului şi discriminării, pe străzile din Berlin, informează Sueddeutsche Zeitung.

Iniţial organizatorii au informat poliţia că se aşteaptă la 40.000 de participanţi, însă, la final, numărul celor care au venit să protesteze faţă de ură şi discriminare, sub numele "Unteilbar" (Indivizibil), s-a ridicat la 242.000.

Marşul s-a desfăşurat pe o distanţă de 6 kilometri, între Alexanderplatz şi parcul Tiergarten din Berlin, manifestanţii purtând bannere cu mesaje de solidaritate şi antirasiste. Oamenii au cerut o societate deschisă şi liberă şi "solidaritate în loc de excludere".

La protest au fost reprezentate mii de grupări activiste, precum Amnesty International, Joint Welfare Association sau Consiliul Central al musulmanilor, dar şi partide politice, precum Verzii şi Die Linke.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO