1EUR = 4.7785 RON | Bucureşti 6 º

News

Ioan Roşca, şeful Electrica, a fost trimis acasă, suspectat de fapte de corupţie. Roşca neagă tot

Board-ul Electrica a decis ca directorul general al companiei, Ioan Roşca, cel căruia i-a fost deja reziliat contractual de mandat cu acordul părţilor, să părăsească postul începând chiar de astăzi, porivit unor surse din piaţă. Asupra lui planează acuzaţii de corupţie. Roşca a negat ambele informaţii.

11 mar, 2016 | | ECONOMICA.net
(update 11 mar, 2016 18:19) E oficial: Electrica a anunţat l-a revocat pe Roşca din funcţia de director. Iuliana Andronache este noul director interimar
"Astăzi, 11 martie 2016, ca urmare a anunţului din data de 26 februarie, Consiliu de Administraţie al Electrica SA l-a revocat pe domnul Ioan Roşca din poziţia de director general al Eelctrica SA. Totodată, Consiliul de Administraţie a numit-o pe Iuliana Andronache director general interimar al Electrica SA, cu efect imediat, până în momentul în care un nou director general va fi numit şi va prelua funcţia", se arată într-un comunicat al Electrica transmis Bursei de Valori Bucureşti.

Boardul Electrica a a numit în funcţia de director general interminar pe Iuliana Andronache, actual director financiar al Electrica. Ea este în acest post din octombrie 2015, când a fost numită pentru un mandat de patru ani. Ea va asigura interimatul până când boardul Electrica va desemna un nou CEO.

Aşa cum ECONOMICA.NET a informat în premieră aici, Consiliul de Administraţie al Electrica a decis înlocuirea lui Roşca în ultima parte a lunii februarie, pe motiv că nu şi-a îndeplinit criteriile de performanţă din contract. Atunci, se decisese că Roşca va rămâne în acest post până la data de 1 iunie.

Board-ul Electrica a decis totuşi azi ca Roşca să părăsească acest post imediat, pe motiv că, potrivit surselor noastre, ar face obiectul unei investigaţii de corupţie. Astfel, el, alături de un alt director din Electrica, ar fi favorizat unele firme la achiziţia de certificate verzi.

Contactat de ECONOMICA.NET, Roşca a negat. "Nu este nimic adevărat, sunt pe acest post până la 1 iunie. S-a decis doar un înlocuitor cât timp sunt în concediu", a spus directorul. De asemenea, el a negat şi presupusele fapte de corupţie. "Nu este adevărat, eu nu am atribuţii în achiziţia de certificate verzi. Şi nici nu am aflat să existe o astfel de investigaţie", a spus Roşca.

Electrica SA a înregistrat anul trecut un profit net de 283,948 milioane de lei, în creştere cu 5,39% faţă de anul 2014, arată rezultatele preliminare neauditate raportate recent de companie. Totuşi, compania a prezentat o pierdere din exploatare de 88 de milioane de lei, de aproape nouă ori mai mare decât cea din 2014.

Electrica SA deţine filialele de furnizare şi distribuţiei a energiei electrice Transilvania Nord, Transilvania Sud şi Muntenia Nord. Acţionarii Electrica sunt statul român, prin Ministerul Energiei, cu 48,7805% din acţiuni, Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare – 8,6559%, BNY Mellon DRS, New York (SUA) – 5,7688%, persoane juridice- 31,7583% şi persoane fizice – 5,0365%.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO