1EUR = 4.8583 RON | Bucureşti 28 º

News

Sute de pompieri, mobilizaţi pentru stingerea unor incendii de vegetaţie, în Grecia şi Portugalia

Sute de pompieri au fost mobilizaţi pentru stingerea unor incendii de vegetaţie în Grecia şi Portugalia, focul fiind întreţinut de temperaturile foarte ridicate, relatează AFP.

17 aug, 2013 | Mediafax

În Grecia, pompierii au fost mobilizaţi pentru stingerea unui incendiu izbucnit pe Insula Thassos, în nordul Mării Egee. Focul a mistuit deja 400 de hectare de pini şi platani, a declarat guvernatorul insulei, Kostas Hatziemmanouil.

"Incendiul este într-un sector în care accesul este dificil, dar nu sunt ameninţate zone rezidenţiale", au comunicat pompierii. Pentru stingerea incendiului au fost mobilizaţi 150 de pompieri şi voluntari, două elicoptere şi cinci vehicule speciale.

În Portugalia, peste 500 de pompieri depun eforturi pentru stingerea unor incendii izbucnite în centrul şi nordul ţării, precum şi pe Insula Madeira, unde un spital a fost evacuat preventiv.

Incendiul din Insula Madeira, situată în Oceanul Atlantic, afectează împrejurimile capitalei regionale, Funchal. Zona cea mai afectată este localitatea Monte, unde au ars numeroase case, dar nu s-au înregistrat victime.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Vrem iar?

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO