1EUR = 4.7764 RON | Bucureşti 8 º

News

Tabletele încep să devină istorie. Piaţa continuă scăderea şi în trimestrul al doilea

Piața mondială a tabletelor a scăzut cu 5% an în al doilea trimestru al anului 2019, faţă de intervalul similar al anului trecut, la doar 32,2 milioane de unități, potrivit datelor preliminare ale International Data Corporation (IDC) Worldwide Quarterly Tablet Tracker.

11 aug, 2019 | | ECONOMICA.net

Contracţia pieţei a debutat încă din anul 2014, când apetitul consumatorilor pentru tablete a început să dea primele semne de scădere, din cauza reorientarii cumpărătorilor către smartphone-uri cu ecrane mai mari.

În perioada aprilie-iunie 2019, Apple a fost lider de piață, cu o cotă de piață de 38,1% și cu 12,3 milioane tablete vândute, cu 6,1% mai mult decât în Q2 2018. 

Samsung a continuat să dețină poziția a doua și a reușit să își crească cota, deși acest lucru a fost pur și simplu pentru că piața a scăzut într-un ritm mai rapid decât livrările proprii ale tabletelor Samsung, spun specialiştii IDC. Deși compania este ultimul bastion al tabletelor Android premium, majoritatea livrărilor sale au făcut parte din seria inferioară E și A.

Astfel, producătorul din Coreea de Sud a reuşit să aibă o cotă de 15,2% şi vânzări de 4,9 milioane de unităţi, mai puţin cu 3,1% faţă de T2 2018. Anul trecut avea în trimestrul al doilea o cotă de 14,9%.

Huawei a reușit să dețină a treia poziție și să-și mențină cota, în ciuda conflictelor politice. Cu toate acestea, având în vedere tensiunile în creștere dintre SUA și China, viitorul Huawei ca element principal al pieței tabletelor rămâne incert.

Producătorul chinez a livrat 3,3 milioane de tablete şi a avut 10,3% din piaţă.

Livrările Amazon.com au fost întotdeauna foarte sezoniere și acest trimestru nu a fost diferit. Compania și-a mărit substanțial vânzările în trimestrul 2 (+46,3), deoarece a fost pregătită pentru Prime Day. A livrat 2,4 milioane tablete în trimestrul 2 în acest an, cu 800.000 mai multe unități decât anul trecut. 

 

 

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO