Tabletele PC vândute la 1 leu de operatori au umplut buzunarele producătorilor români

Tabletele PC au fost vedetele comertului de produse electronice și IT&C de anul trecut din România. Trendul se va menține și în acest an, iar operatorii au contribuit din plin la explozia acestei piețe.
Economica.net - sâm, 18 ian. 2014, 14:04
Tabletele PC vândute la 1 leu de operatori au umplut buzunarele producătorilor români

Numărul de tablete PC comercializate în România s-a dublat anul trecut pe fondul atacului agresiv al producătorilor autohtoni care au venit pe piață cu dispozitive din ce în ce mai ieftine.

Dacă în 2012 numărul majoritar al tabletelor vândute în România conținea doar pe cele cu modul WIFI, în 2013, odată cu apariția ofertelor operatorilor de telefonie care comercialzează tablete PC cu prețuri care încep de la 1 leu împreună cu abonament, numărul acestora a crescut simțitor.

“În zona tabletelor comercializate cu un abonament cele mai cerute de clienți sunt dispozitivele cu modul 3G încorporat, iar creșterea a fost explozivă in 2013.  Prețul pentru tabletele cu 3G este mult mai mare în comparație cu cele care încorporeaza doar WiFi, dar achiziționarea împreună cu un abonament de date la un preț rezonabil o face foarte accesibilă”, a declarat pentru ECONOMICA.NET, Costin Soare director operațional al lanțului de retail GSM Internity.

Potrivit acestuia, explozia aceasta a vânzărilor s-a întamplat în 2013 și va continua și în 2014. “Vânzările pe piața tabletelor au fost ajutate foarte mult de ofertele operatorilor pe de-o parte, de ofertele magazinelor online, ale lanțurilor de retaileri electro și IT&C si ale hypermarketurilor pe de altă parte, dar și de intrarea pe piață a tot mai multe branduri locale care au portofolii impresionante de tablete”, a mai spus Soare.

Daca ponderea smartphone-urlor sub brand local reprezintă 10 – 15% din piața românească când vine vorba de tablete producatorilor autohtoni acestea reprezintă mai mult de jumătate.

“Tabeletele autohtone sunt liderele pieței atunci când ne referim doar la cantitatea de unități vândute  pentru că valoric tot brandurile străine au o cota majoritară”, a mai declarat Costin Soare.  

Allview, cel mai mare producător românesc de dispozitive IT&C, se bate la mustaţă pe piaţa locală cu Samsung, cel mai mare producător de electronice din lume.

“Noi avem 20% din totalul pieţei româneşti de tablete o cifră care ne situează la limită cu Samsung care au aceeaşi cotă cu noi. În unele luni trec ei pe primul loc la vânzări, în altele trecem noi pe poziţia de lider”, a declarat  Alin Niscov, director de vânzări al Allview Mobile.

Anul trecut piaţa s-a situat la 500.000 de tablete vândute, în creştere cu 150% faţă de 2012 când s-a ridicat la 200.000 de unităţi comercializate, iar perspectivele de creștere pentru anul acesta sunt asemănătoare.

 


Te-ar mai putea interesa și
Statele Unite au inclus Croația în programul Visa Waiver
Statele Unite au inclus Croația în programul Visa Waiver
Statele Unite au inclus Croaţia în Programul Visa Waiver, astfel încât cetăţenii acestei ţări vor putea intra fără viză pe teritoriul american pentru o şedere de până la 90 de zile, a......
PNRR ne obligă le revizuirea cadrului fiscal, toate scutirile de taxe ar putea dispărea. Ce spune Gabriel Biriș
PNRR ne obligă le revizuirea cadrului fiscal, toate scutirile de taxe ar putea dispărea. Ce spune Gabriel Biriș
Avocatul specializat în fiscalitate Gabriel Biriş spune că, pentru implementarea PNRR, trebuie modificată legislaţia, ...
Falimentul City Insurance. Fondul de Garantare a Asiguraţilor deține 620 de milioane de lei pentru plata despăgubirilor
Falimentul City Insurance. Fondul de Garantare a Asiguraţilor deține 620 de milioane de lei pentru plata despăgubirilor
Fondul de Garantare a Asiguraţilor (FGA) are la momentul acesta un disponibil de 620 de milioane de lei pentru a plăti ...
FIC: Companiile sunt optimiste cu privire la evoluția economiei românești, 53% dintre acestea având planuri de investiții pentru următoarele 12 luni
FIC: Companiile sunt optimiste cu privire la evoluția economiei românești, 53% dintre acestea având planuri de investiții ...
Consiliul Investitorilor Străini (FIC) a făcut publice rezultatele cercetării Business Sentiment Index (BSI), organizată ...