1EUR = 4.8351 RON | Bucureşti 33 º

News

Târg de Paşte în Parcul Cişmigiu

Un târg de Paşte se deschide vineri în Parcul Cişmigiu în cadrul evenimentului cultural 'Tradiţii şi flori de sărbători' organizat de Primăria Capitalei.

10 apr, 2014 | Agerpres

Potrivit unui comunicat al municipalităţii emis joi, manifestarea va reuni meşteri populari şi artişti din diferite zone ale ţării, iar bucureştenii vor putea participa la diverse activităţi interactive prin intermediul cărora se pot întâlni cu datinile, tradiţiile şi obiceiurile specifice sărbătorilor de Florii şi Paşte. Nu vor lipsi spectacolele de teatru, muzica de promenadă, atelierele de creaţie, produsele tradiţionale şi bucăţele româneşti.

În afara târgului de Paşte în cadrul evenimentului se vor desfăşura un târg şi o expoziţie de iepuri, plimbări cu ponei, ateliere de creaţie, spectacole, totul într-un decor ce s-a concretizat în jurul ideii populare a decorării pereţilor caselor ţărăneşti cu farfurii frumos pictate, mărturii ale imaginaţiei meşterilor populari. Intrarea este gratuită. Într-o atmosferă de sărbătoare comercianţii şi meşterii populari veniţi din toate colţurile ţării le vor oferi bucureştenilor produse tradiţionale (podoabe lucrate manual, ouă încondeiate şi aranjamente florale, obiecte meşteşugăreşti realizate din ceramică, piatră sau lemn, dar şi icoane pictate pe sticlă, decoraţiuni şi cadouri), precum şi bucate româneşti.

Va avea loc şi proiectul 'Limonada lui Iulian', al cărui scop este de a strânge bani pentru copiii bolnavi, oferindu-le cumpărătorilor oportunitatea de a se implica într-o problemă socială şi a produce o schimbare.

Programul artistic se va desfăşura în Foişor pe 12, 13, 19 şi 21 aprilie. Vor concerta fanfara Brass Orchestră, Fanfara Angely's, Cvartetul Passione, Cvartetul Animă, Corul Symbol, Rainbow Quartet, Marioara Man Gheorghe şi Grupul de copii Mlădiţe Ilfovene din Clinceni şi Mitrita Velicu şi Grupul de copii Tecucelul din Galaţi.

Micii vizitatori se pot plimba cu poneii, pot participa la spectacole interactive cu programe de teatru şi muzică sau ateliere de creaţie. 'Marionete din lumi diferite', 'Mozaic creativ', 'Atelierul iepuraşului', 'Felicitări vesele de Paşti', 'Broşe flori', 'Decoraţiuni pentru Paşte din PET-uri', ateliere de origami 'Coşuleţul pentru ouă', atelier de pictură 'Iepuraşul şi puişorul' sunt doar câteva dintre atelierele de creaţie în cadrul cărora copiii îşi vor putea pune creativitatea şi îndemânarea la încercare. Pentru a întregi atmosfera de poveste special creată pentru aceştia animatori costumaţi vor organiza jocuri, dansuri şi face painting, iar artişti animatori pe picioroange se vor plimba pe aleile parcului.

De asemenea, spectacolele interactive ale Teatrului Zurli vor anima zona destinată copiilor. Aceste spectacole sunt interactive, cu personaje pozitive, vesele, marcate de muzică antrenantă - atât cântece cunoscute de copii şi părinţi, cât şi creaţii originale.

Turiştii şi bucureştenii pot descoperi marţea viitoare procesiunea 'Drumul Crucii', gândită ca un spectacol de stradă ce redă într-o manieră artistică cele 14 opriri pe care Iisus le-a făcut până la crucificare. Manifestarea face parte dintr-un turneu organizat în mai multe oraşe din ţară şi a fost iniţiată de ceramistul Dan Leş, artist plastic din Baia Sprie, cunoscut promotor al patrimoniului şi valorilor româneşti atât în România, cât şi în străinătate.

Un alt element de originalitate îl reprezintă redarea unei scene din schiţa 'D-l Goe' de I.L. Caragiale. Astfel, în zona special amenajată pentru fotografii doritorii vor putea reconstitui într-un instantaneu călătoria cu trenul plină de peripeţii a lui Goe la Bucureşti.

 

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO