Târg virtual de joburi pentru absolvenţii din promoţia 2013

Târgul virtual Hipo.ro pentru absolvenţi este deschis până la 15 august, fiind oferite peste 200 de job-uri pentru juniori, majoritatea în principalele centre universitare (Bucureşti, Iaşi, Cluj-Napoca, Timişoara), dar există şi companii care oferă oportunităţi în alte localităţi, precum Bistriţa, Buzău, Craiova, Ploieşti sau Arad, se arată într-un comunicat Catalyst Solutions.
Economica.net - mie, 10 iul. 2013, 13:43
Târg virtual de joburi pentru absolvenţii din promoţia 2013

Totodată, cele 20 de companii participante oferă tinerilor posibilitatea de a aplica la 40 de programe de internship şi trainee. Majoritatea programelor se adresează candidaţilor cu studii economice sau tehnice, însă există şi programe dedicate unor specializări de nişă – chimie, farmacie, mecatronică sau biologie.

Un astfel de program oferă absolvenţilor posibilitatea de a pune în practică ce au învăţat în timpul studiilor, fiind totodată o metodă de a acumula experienţă profesională, de a-şi dezvolta abilităţile cerute de angajatori şi de a se familiariza cu mediul de lucru şi atmosfera din cadrul unei companii.

Conform unui studiu realizat de Catalyst Solutions în perioada februarie – martie 2013, referitor la programele de internship & trainee oferite studenţilor, masteranzilor şi proaspăt absolvenţilor, 93% dintre angajatori au afirmat că scopul unui astfel de program este de a selecta cei mai buni candidaţi juniori pentru a-i forma şi păstra în companie.

În acelaşi timp, 29% dintre companii au susţinut că peste 70% dintre persoanele care au urmat un astfel de program în cadrul companiei au fost apoi angajate în cadrul aceleiaşi organizaţii.

În urma studiului a mai reieşit că – în cadrul interviurilor pentru astfel de programe – 88% dintre companii urmăresc capacitatea de a comunica eficient, 80% lucrul în echipa, 79% pasiunea şi proactivitatea, iar 70% au în vedere dorinţa de învăţare continuă.

Departamentele în cadrul cărora sunt deschise mai frecvent astfel de programe sunt: IT Software, HR, Administrativ, Marketing, Client Service, Vânzări, Contabilitate, Consultanţă, Juridic.

Evenimentul online se adresează în special absolvenţilor din promoţia 2013 de la ciclul de licenţă şi masterat, dar şi altor absolvenţi şi tineri profesionişti care vor să se angajeze în această vară.

Te-ar mai putea interesa și
Top constructori autostrăzi: Coni, Pizzarotti și UMB au avut cele mai mari progrese în martie
Top constructori autostrăzi: Coni, Pizzarotti și UMB au avut cele mai mari progrese în martie
Cele mai mari progrese pe șantierele de autostrăzi au fost înregistrate în martie pe primele două loturi ale A7 Ploiești - Buzău, potrivit raportărilor lunare oficiale. Alături de Coni și......
Fintech-ul Ecofinance România raportează o creștere a portofoliului de 40% în 2023
Fintech-ul Ecofinance România raportează o creștere a portofoliului de 40% în 2023
Ecofinance, o companie de tehnologie financiară care operează sub marca de consum CreditPrime în România, a înregistrat ...
Washingtonul impune noi sancțiuni împotriva Iranului, ca urmare a unor atacuri cibernetice lansate împotriva unor instituții guvernamentale americane
Washingtonul impune noi sancțiuni împotriva Iranului, ca urmare a unor atacuri cibernetice lansate împotriva unor instituții ...
Statele Unite au anunţat marţi o nouă serie de sancţiuni împotriva Iranului care vizează "două companii şi patru ...
Greta Thunberg va ajunge din nou în fața unei instanțe din Suedia, pentru că a refuzat să respecte un ordin al poliției
Greta Thunberg va ajunge din nou în fața unei instanțe din Suedia, pentru că a refuzat să respecte un ordin al poliției
Activista pentru climă Greta Thunberg va fi trimisă din nou în judecată pentru că nu a respectat un ordin al Poliţiei ...