Târgul de joburi „Angajatori de Top” s-a terminat. Ce profesii au fost cele mai căutate

Cea de 17-a ediţie a târgului de carieră 'Angajatori de Top', ce s-a desfăşurat vineri şi sâmbătă la Bucureşti, a reunit circa 14.000 de profesionişti cu experienţă, absolvenţi, masteranzi şi studenţi, conform unui comunicat al organizatorilor remis, duminică, AGERPRES.
Economica.net - Dum, 19 oct. 2014, 11:35
Târgul de joburi

Cei care au fost prezenţi la Sala Palatului au putut aplica pentru o diversitate de oportunităţi de carieră, în domenii de activitate precum IT, Outsourcing, Inginerie, Financiar – bancar, Retail, Consultanţă, FMCG, Telecom, Turism, Farma, Logistică şi Educaţional.

Toate aplicările de la târg vor intra într-un proces de analiză din partea specialiştilor în recrutare şi a specialiştilor tehnici, urmând să fie contactaţi candidaţii care se potrivesc cel mai bine cerinţelor şi nivelului de experienţă solicitate de poziţiile deschise. Selecţia şi invitaţia de participare la un interviu pot începe chiar de săptămâna viitoare, fiind situaţii în care angajatorii îşi doresc să acopere posturile vacante în următoarea perioadă.

Unul dintre domeniile în creştere faţă de ediţiile anterioare ca număr de oportunităţi şi angajatori a fost ingineria. Alături de inginerie a crescut mult numărul companiilor multinaţionale care au centre de servicii în Bucureşti din care deservesc sucursalele lor din toată lumea (shared services centers). Acestea recrutează pentru o varietate mare de posturi în IT&C, Telecomunicaţii, Contabilitate, Finanţe, HR, Achiziţii şi Customer Support. De asemenea, în topul celor mai mari angajatori au rămas industriile IT&C şi outsourcing, urmate de domeniul bancar, retail şi consultanţă.

După ediţia din Bucureşti, evenimentul continuă cu ediţiile locale din Iaşi şi Timişoara şi o ediţie virtuală. Angajatori de Top Iaşi va avea loc pe 24 şi 25 octombrie, la Atrium Palas Mall. Evenimentul va reuni 30 de companii ce reprezintă domenii diferite de activitate, iar oferta joburilor este variată şi acoperă oportunităţi în departamente precum: Dezvoltare Software (23%), Suport Tehnic (13%), Contabilitate (2%), Achiziţii (4%), Relaţii cu Clienţii (24%), Bancar (3%), Vânzări (8%), Inginerie (6%), Resurse Umane (1%), Consultanţă (6%), Telecom (4%) şi Marketing (3%).

Angajatori de Top Timişoara se va desfăşura în zilele de 31 octombrie şi 1 noiembrie la Centrul Regional de Afaceri. Companiile prezente la evenimentul din Timişoara au planuri importante de recrutare, iar cele 1.350 de poziţii deschise sunt adresate atât persoanelor cu experienţă, dar şi juniorilor şi studenţilor. În cele două zile de eveniment sunt aşteptaţi 5.000 de vizitatori, care vor avea posibilitatea să discute cu peste 60 de specialişti HR prezenţi la eveniment.

Evenimentul virtual (www.hipo.ro) se va desfăşura la nivel naţional în perioada 3-16 noiembrie şi permite participarea companiilor din toate judeţele ţării.

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
Orange şi Vodafone au discutat anul trecut o fuziune, însă proiectul a fost abandonat
Orange şi Vodafone au discutat anul trecut o fuziune, însă proiectul a fost abandonat
 Grupul francez de telecomunicaţii Orange şi rivalul britanic Vodafone, companii prezente şi pe piaţa din România, ...
Premierul a dat asigurări că Legea bugetului de stat va fi trimisă în Parlament până la 20 decembrie – Stroe PNL
Premierul a dat asigurări că Legea bugetului de stat va fi trimisă în Parlament până la 20 decembrie – Stroe PNL
Purtătorul de cuvânt al PNL, Ionuţ Stroe, a declarat luni că premierul Nicolae Ciucă a dat asigurări că, până la ...
UPDATE: S Immo concurează oferta miliardarului ceh care cumpără tot: după Globalworth, Radovan Vitek vrea să cumpere Immofinanz AG, cu proprietăți de 800 de milioane de euro în România
UPDATE: S Immo concurează oferta miliardarului ceh care cumpără tot: după Globalworth, Radovan Vitek vrea să cumpere ...
Mișcare surpriză pe piața imobiliară din regiune. Miliardarul ceh Radovan Vitek, care deține CPI Property Group (CPIPG), ...