1EUR = 4.8375 RON | Bucureşti 33 º

News

Târgul de Turism al României începe astăzi. Sunt aşteptaţi peste 30.000 de vizitatori

Peste 30.000 de vizitatori sunt aşteptaţi la Romexpo, la ediţia de primăvară a Târgului de Turism al României, care se desfăşoară în perioada 12-15 martie 2015.

12 mar, 2015 | Agerpres

,,Târgurile de turism sunt din ce în ce mai vizitate de români, motiv pentru care anul acesta am pregătit cea mai mare selecţie de destinaţii. Românii care vin la târgurile de turism se aşteaptă să primească oferte ultra speciale, de aceea anul acesta oferim un discount de până la 50% la charterele pentru Grecia, Tunisia, Spania, Italia şi nu numai. Preconizăm că cel mai bine se vor vinde charterele spre Turcia, Grecia, Spania, Italia şi, bineînţeles, Tunisia', spune Alin Burcea, prim-vicepreşedinte la Asociaţia Naţională a Agenţiilor de Turism din România.

La cea de a 33-a ediţie a Târgului de Turism al României participă peste 280 de firme care expun pe o suprafaţă de 11.700 metri pătraţi. Circa o treime din firmele prezente sunt din străinătate, reprezentând 14 ţări, printre care Bulgaria, Croaţia, Grecia, Israel, Italia, Republica Moldova, Polonia, Serbia, Turcia, Ungaria.

Potrivit directorului general al Romexpo, Cătălin Trifu, firmele prezente la Târgul de Turism al României (TTR) au pregătit vacanţe cu discounturi de până la 45-50% pentru destinaţiile externe şi de până la 30% la cele interne.

Preţurile vacanţelor încep de la 199 euro pentru chartere către Grecia şi ajung până la 567 euro pentru destinaţii precum Aqaba (Iordania) sau Coasta de Azur, incluzând transportul şi 7 nopţi de cazare.

Ofertele pentru seniori au ca destinaţii de la capitalele europene până la zonele de litoral din Costa Brava sau Madeira, dar şi circuite cu autocarul în Istanbul, Grecia, Maroc, Vietnam sau Japonia. Preţurile acestora încep de la 199 de euro şi pot ajunge până la 1.500 de euro în cazul circuitelor. Seniorii care vor să rămână pe meleagurile româneşti pot beneficia de oferte în staţiunile balneo cu preţuri ce încep de la 100 lei/noapte.

,,Românii preferă, în prezent, vacanţele mai scurte dar mai dese. Se vând vacanţe de 5-7 zile şi nu cele de 12-14 zile. Românii au înţeles nevoia de a pleca într-o vacanţă la 3-4 luni. Sperăm ca, de anul viitor, ediţia de primăvară a târgului să fie undeva pe la sfârşitul lunii februarie pentru ca românii să se poată bucura de ofertele de early booking care ţin până la 1 martie. Oricum, este un mare plus să vezi cum se vinde litoralul românesc în noiembrie şi decembrie', a spus Alin Burcea.

Cu prilejul TTR, patronatele vor organiza şi Bursa de turism, un eveniment B2B dedicat profesioniştilor.

Programul de vizitare va fi de joi până sâmbătă de la 10,00 la 18,00, iar duminică de la 10,00 la 16,00. Preţul biletului de intrare va fi de 5 lei.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO