Tăriceanu, ales pentru un nou mandat de preşedinte al Senatului, iar Liviu Dragnea a fost ales preşedintele Deputaţilor

Călin Popescu Tăriceanu a fost reales, cu 87 de voturi ”pentru”, în funcţia de preşedinte al Senatului, el fiind propunerea PSD şi ALDE şi singura nominalizare a partidelor pentru această funcţie. Tot miercuri şi preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a fost ales în funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor, cu 216 voturi pentru şi 101 împotrivă, potrivit unor surse din Biroul Permanent.
Economica.net - mie, 21 dec. 2016, 15:13
Tăriceanu, ales pentru un nou mandat de preşedinte al Senatului, iar Liviu Dragnea a fost ales preşedintele Deputaţilor

Împotriva lui Tăriceanu au votat 40 dintre senatorii prezenţi. Din totalul de 136 de senatori, doar 127 au votat, iar două voturi au fost declarate nule. 

Co-preşedintele ALDE şi actualul preşedinte al Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a fost singura propunere pentru şefia Senatului, după ce PNL, USR şi PMP au refuzat să facă vreo nominalizare, iar UDMR a anunţat că îl va susţine pe Tăriceanu.

Înainte de vot, liderul grupului senatorial al PSD, Şerban Nicolae a anunţat că social-democraţii îl propun pentru preşedinţia Senatului pe ”domnul senator Călin Constantin Anton Popescu Tăriceanu”.

La rândul lor, liderii grupurilor senatoriale ale PNL, USR şi PMP au anunţat, în aplauzele social-democraţilor şi liberal-democraţilor, că nu au propuneri pentru funcţia de preşedinte al Senatului.

În schimb, liderul grupului UDMR, Cseke Attila, a anunţat că maghiarii nu au o propunere, dar că îl vor susţine şi vota pe Tăriceanu.

În luna iunie, după demisia lui Valeriu Zgonea din funcţia de preşedinte al Camerei, Liviu Dragnea spunea că, în opinia lui, valorează „aproape zero”.

„Am ajuns ca în fiecare zi să vorbim despre această funcţie ca şi cum este funcţia de şef al Universului. Vă spun că din punctul meu de vedere această funcţie are o importanţă aproape de zero. Fiind ocupată de Valeriu Zgonea, mi-ar fi mie ruşine să ocup această funcţie după el. Dacă aş vrea vreodată să fiu preşedintele Camerei Deputaţilor ar trebui să fie neapărat cineva care să se sacrifice ca să fie acest interval. Ce face funcţia în România? Aduce pâine pe masa românilor?”, spunea atunci Dragnea, în contextul discuţiilor privind posibilitatea preluării şefiei Camerei Deputaţilor de către Victor Ponta.

Voturile atât pentru Tăriceanu, cât şi pentru Dragnea a fost secret cu buletine.

viewscnt

Te-ar mai putea interesa și
Statele UE vor să impună politici de reglementare a activității „influencerilor”
Statele UE vor să impună politici de reglementare a activității „influencerilor”
Miniştrii Culturii din statele UE au cerut marţi la o reuniune a Consiliului UE măsuri pentru încurajarea unui comportament responsabil în rândul "influencerilor" activi pe reţelele de......
Beijingul se opune ferm majorării tarifelor vamale de către SUA și amenință cu represalii
Beijingul se opune ferm majorării tarifelor vamale de către SUA și amenință cu represalii
China se opune ferm majorării semnificative a tarifelor vamale de către SUA, a anunţat marţi Ministerul Comerţului de ...
ANAF organizează seminarii online pentru completarea și depunerea Declarației unice
ANAF organizează seminarii online pentru completarea și depunerea Declarației unice
Agenţia Naţională de Administrare Fiscală organizează seminarii online dedicate Declaraţiei unice şi reaminteşte ...
Mai mulți foști lideri politici europeni, printre care și Adrian Năstase, sfătuiesc Bulgaria să realizeze o campanie de sensibilizare pe scară largă în privința adoptării euro
Mai mulți foști lideri politici europeni, printre care și Adrian Năstase, sfătuiesc Bulgaria să realizeze o campanie ...
Câţiva dintre foştii lideri de guvern din Europa care participă la Sofia la o conferinţă dedicată trecerii la euro ...