Tăriceanu, ales preşedinte PLR. Daniel Chiţoiu a fost propus pentru funcţia de secretar general

Preşedintele Partidului Liberal Reformator (PLR), Călin Popescu-Tăriceanu, l-a propus sâmbătă, în cadrul primei şedinţe a noii conduceri a partidului, pe Daniel Chiţoiu pentru funcţia de secretar general al PLR. Călin Popescu-Tăriceanu a fost ales sâmbătă preşedinte al Partidului Liberal Reformator (PLR), acesta fiind votat în unanimitate de către delegaţii la Congresul partidului.
Economica.net - sâm, 02 aug. 2014, 12:09
Tăriceanu, ales preşedinte PLR. Daniel Chiţoiu a fost propus pentru funcţia de secretar general

De asemenea, Tăriceanu i-a propus pe Bogdan Nica şi Andreea Lambru pentru funcţiile de secretari generali.

Cei menţionaţi urmează să fie validaţi de Biroul Politic Central al partidului.

De asemenea, pe ordinea de zi a şedinţei figurează strângerea de semnături pentru candidatura lui Călin Popescu-Tăriceanu la prezidenţiale.

Călin Popescu-Tăriceanu, ales preşedinte al PLR
     
Călin Popescu-Tăriceanu a fost ales sâmbătă preşedinte al Partidului Liberal Reformator (PLR), acesta fiind votat în unanimitate de către delegaţii la Congresul partidului.

Au votat 1180 de delegaţi, dintre care 1167 au votat pentru candidatura lui Călin Popescu-Tăriceanu, restul voturilor fiind anulate.

Tăriceanu a fost singurul candidat înscris pentru această funcţie.

De asemenea, au fost aleşi, prin vot secret, cei 19 vicepreşedinţi ai PLR, funcţii pentru care s-au înscris 19 candidaţi.
Aceştia sunt: Daniel Barbu, Cătălin Beciu, Radu Boroianu, deputat Steluţa Cătăniciu, senatorul Petru Ehegartner, deputat Graţiela Gavrilescu, Andrei Gerea, deputatul Guran Virgil, senatorul Sorin Ilieşiu, deputatul Nicu Marcu, Marius Mateescu, senator Nasta Nicolae, deputatul Ion Pârgaru, Păun Dan, Ovidiu Szilagi, Mihai Stânişoară, Radu Stroe, Jan Tucan, Ioan Uţiu. Pentru funcţia de membru în Biroul Politic Central s-au înregistrat 36 de candidaturi. Primii 27 clasaţi vor fi membri plini, iar ceilalţi supleanţi.

PLR reprezintă un proiect politic rezultat din parteneriatul dintre Grupul de Iniţiativă pentru Păstrarea Identităţii Liberale, iniţiat de preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, şi Partidul Naţional al Mediului.

Tăriceanu, către delegaţii la Congresul PLR: Votul dumneavoastră îmi dă speranţe că voi ajunge preşedintele României
     
Preşedintele Partidului Liberal Reformator, Călin Popescu-Tăriceanu, a declarat, sâmbătă, că votul prin care a fost ales în fruntea acestei noi formaţiuni politice îi dă speranţa că va ajunge preşedintele României.

‘Votul dumneavoastră îmi dă speranţă şi încredere că voi ajunge preşedintele României şi voi ajunge să-i reprezint pe toţi românii ca un preşedinte care îşi înţelege misiunea. (..) Vom fi în măsură să dăm primul preşedinte liberal al României’, le-a transmis Tăriceanu delegaţilor la primul Congres PLR, desfăşurat la Palatul Parlamentului.

Totodată, preşedintele Senatului a interpretat votul colegilor săi de partid ca pe un mandat pentru continuarea ideilor liberale în România.

‘Toţi cei care suntem aici (…) şi am fost aleşi, am primit un vot de încredere, un vot pe care eu îl interpretez într-un mod foarte simplu şi clar: ne-aţi mandatat să ducem mai departe liberalismul în România.(..) Vreau ca această echipă să reprezinte liberalismul nu numai pentru dumneavoastră, ci în faţa tuturor românilor. Mulţi români au avut încredere de 24 de ani în liberalism că poate să transforme România în bine, că poate liberalismul să construiască o societate mai prosperă, o societate mai dreaptă. Avem obligaţia de a duce aceste vise, aceste idealuri mai departe’, a afirmat Tăriceanu.

Te-ar mai putea interesa și
PAID: Numărul locuinţelor asigurate obligatoriu a crescut cu 3,87% în august
PAID: Numărul locuinţelor asigurate obligatoriu a crescut cu 3,87% în august
Numărul poliţelor active de asigurare obligatorie a locuinţei (PAD) a crescut în august 2021 cu 3,87%, ajungând la aproximativ 1,82 milioane, comparativ cu 1,76 milioane de poliţe PAD active la......
Gigantul indian Torrent Pharmaceuticals îşi închide subsidiara din România
Gigantul indian Torrent Pharmaceuticals îşi închide subsidiara din România
Compania indiană de medicamente Torrent Pharmaceuticals, prezentă în circa 40 de state din lume, a decis dizolvarea şi ...
Identificarea şi remedierea unei breşe de securitate a durat, în medie, 287 de zile în acest an – Eset
Identificarea şi remedierea unei breşe de securitate a durat, în medie, 287 de zile în acest an – Eset
Perioada în care s-a identificat şi remediat o breşă de securitate a crescut cu şapte zile, în 2021 faţă de anul ...
China trăieşte propria criză de tip Lehman Brothers: Evergrande, un gigant imobiliar, e aproape de colaps şi oferă investitorilor posibilitatea de a fi plătiţi cu proprietăţi în loc de numerar
China trăieşte propria criză de tip Lehman Brothers: Evergrande, un gigant imobiliar, e aproape de colaps şi oferă investitorilor ...
China Evergrande Group, un mare dezvoltator imobiliar chinez care în prezent trece prin dificultăţi financiare, a demarat ...