Tăriceanu: Bugetul pe 2014 este unul „de supravieţuire” şi nu-mi stârneşte entuziasmul

Fostul premier Călin Popescu Tăriceanu a declarat, miercuri, că bugetul de stat aprobat în Parlament este unul "de supravieţuire" şi nu-i stârneşte entuziasmul, precizând că ar fi fost şi alte variante în construcţia acestuia în afară de creşterea accizei la carburanţi.
Economica.net - mie, 04 dec. 2013, 13:27
Tăriceanu: Bugetul pe 2014 este unul

Tăriceanu a fost întrebat dacă ar fi fost şi o altă posibilitate de construire a bugetului în afară de majorarea accizei pe carburanţi.

„După părerea mea, ar exista şi alte variante. Varianta care s-a adoptat este o variantă care implică costuri politice şi consecinţe economice. Eu nu cred că cei de la Guvern nu au evaluat aceste costuri politice şi consecinţe economice. Sigur că, din punctul meu de vedere, există încă o rezervă neexploatată de venituri la buget care este dată de tolerarea inadmisibilă a evaziunii fiscale, şi aici Ministerul Finanţelor are o restanţă uriaşă. Cred că în anul care urmează trebuie să se facă ceva concret, dincolo de declaraţiile pe care le-am ascultat, dar eu aştept rezultate concrete în această privinţă şi atunci sigur că veniturile la buget s-ar majora într-o manieră semnificativă şi extrem de utilă”, a susţinut Tăriceanu.

Fostul premier a mai precizat că bugetul adoptat miercuri de Parlament nu este unul care să-i stârnească „entuziasmul”.

„Resursele precare pe care le are nu permit nici adoptarea unor politici de relansare economică şi nici măcar să vină în întâmpinarea aşteptărilor mari ale cetăţenilor, fie că e vorba de salariaţi, fie că este vorba de pensionari. Deci, este mai degrabă un buget de supravieţuire”, a mai declarat Tăriceanu.

Senatorul PNL a admis faptul că a votat pentru aprobarea bugetului de stat pe 2014 şi a menţionat că aşteaptă din partea Guvernului ca în prima parte a anului viitor să promoveze o serie de măsuri de relansare economică.

Parlamentul a adoptat, miercuri, bugetul de stat şi cel al asigurărilor sociale de stat pe anul 2014, în prezenţa premierului Victor Ponta şi a miniştrilor.

Te-ar mai putea interesa și
Generarea de idei a devenit mai simplă
Generarea de idei a devenit mai simplă
Una dintre principalele dificultăți întâmpinate în munca de la distanță sau în regim hibrid este găsirea unor metode noi și eficiente de a organiza sesiuni de brainstorming și de a colecta......
Tona de cupru a trecut pragul de 10.000 de dolari, pe fondul unui aşteptat deficit de aprovizionare
Tona de cupru a trecut pragul de 10.000 de dolari, pe fondul unui aşteptat deficit de aprovizionare
Cotaţiile la cupru au trecut vineri pragul de 10.000 de dolari pe tonă, pentru prima dată în ultimii doi ani, pe fondul ...
Ion Iliescu, pus oficial sub acuzare în dosarul Mineriadei
Ion Iliescu, pus oficial sub acuzare în dosarul Mineriadei
Parchetul General a anunţat oficial, vineri, punerea sub acuzare a fostului preşedinte Ion Iliescu pentru săvârşirea ...
Lucrările la staţia de metrou Piaţa Unirii 2 se prelungesc, din cauza vremii
Lucrările la staţia de metrou Piaţa Unirii 2 se prelungesc, din cauza vremii
Lucrările la staţia de metrou Piaţa Unirii 2, accesul C, ieşirea spre Hanul lui Manuc, se vor prelungi până pe 10 mai, ...