1EUR = 4.8705 RON

News

Tăriceanu despre autostrada Piteşti-Sibiu: Proiectul actual de drum expres este insuficient

Actualul proiect de realizare în două etape a tronsonului de autostradă dintre Piteşti şi Sibiu, mai întâi ca drum expres, ar putea fi insuficient faţă de volumul transportului de mărfuri estimat, a afirmat marţi, la Piteşti, preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu.

11 noi, 2014 | Agerpres

'O industrie este (...) ca o fiinţă vie, are nevoie de un plămân prin care să respire. Autostrada este plămânul prin care îi dăm posibilitatea să respire, sau dacă nu, o sufocăm. (...) Sunt de părere că proiectul actual de drum expres este insuficient. În momentul în care construieşti ceva, trebuie să ai o perspectivă', a declarat Tăriceanu într-o conferinţă de presă.

În opinia sa, o autostradă între Piteşti şi Sibiu este esenţială pentru continuarea dezvoltării industriale a întregii zone de sud a României.

'Nu este numai problema Piteştiului, este o problemă mai mare. De ce? Pentru că sudul României, în momentul de faţă, reprezintă zona cu ponderea economică cea mai ridicată pe ansamblul economiei româneşti. Avem Bucureştiul, care face 20% din PIB-ul României, după aceea Piteştiul, avem Craiova, deci toată industria auto din zonă. În contextul acesta, eu trebuie să mă gândesc că trebuie să am legătura cu poarta de intrare maritimă a României, adică cu Constanţa, dar şi cu graniţa de vest, pentru că schimburile principale se desfăşoară pe această direcţie, est-vest. (...) Este o raţiune economică puternică în spate, care îndreptăţeşte un proiect de autostradă şi nimic altceva. Pentru că dacă facem drum expres, o să constatăm peste trei ani că drumul expres este insuficient. (...) Lucrurile trebuie făcute într-o perspectivă de creştere, de dezvoltare, în condiţiile în care eu sunt convins că autostrada va atrage noi activităţi economice, industriale şi de servicii', a explicat preşedintele Senatului.

El a adăugat că, dacă va fi prim-ministru, construirea tronsonului de autostradă dintre Piteşti şi Sibiu se va număra printre priorităţile sale.

'Trebuie să văd şi care sunt diferenţele de costuri, pentru că dacă diferenţele de costuri sunt mici, atunci nu se justifică etapizarea. Mie mi se pare că ceea ce este imperios este urgenţa', a spus Tăriceanu.

Călin Popescu Tăriceanu a vizitat, marţi, două fabrici de componente auto din zona municipiului Piteşti, după care a susţinut o conferinţă de presă la sediul Consiliului Judeţean Argeş.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Vrem iar?

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO