1EUR = 4.8743 RON | Bucureşti 17 º

News

Tăriceanu despre Legea offshore: Nu se poate face o înţelegere în care să existe o parte care câştigă şi o parte care pierde

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat, luni, în legătură cu Legea offshore, că nu se poate face o înţelegere în care să existe o parte care câştigă şi o parte care pierde şi că trebuie să se ajungă la o înţelegere care să fie echilibrată şi echitabilă, potrivit news.ro

08 oct, 2018 | news.ro

"Cred că în pofida imposibilităţii fizice a dlui preşedinte Iancu de a participa la lucrările comisiei, comisia ar trebui să se întrunească şi în cadrul comisiei să existe un schimb de păreri între membrii comisiei din toate partidele care sunt reprezentate în Parlament, pentru a cântări opţiunile pe care le avem la îndemână, care trebuie să acopere un spectru destul de larg, plecând pe de o parte de la interesul nostru de a avea venituri cât mai mari la buget de pe urma exploatării gazelor la Marea neagră. Al doilea considerent extrem de important este acela de a asigura securitatea energetică în primul rând a României şi în pălan regional. Trebuie să ţinem cont că şi în partea cealaltă există interesul investitorilor. Nu se poate face o înţelegere în care să existe o parte care câştigă şi o parte care pierde", a declarat Tăriceanu.

Preşedintele Senatului a precizat că el a sugerat să se ajungă la ”o înţelegere care să fie echilibrată şi care să fie echitabilă”.

"Cred că pe o astfel de lege nu e util să mergem prin a impune voinţa majorităţii, pentru că aici vorbim de ceva mai mult, de interesul naţional, care trebui e să fie acelaşi şi pentru majoritate, şi pentru opoziţie", a mai afirmat el, citat de news.ro.

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, sâmbătă, că s-a ajuns la un consens în ceea ce priveşte Legea offshore, "în sensul că trebuie să se uite mai atent pe cifre". În plus, Dragnea a spus că dezbaterea din comisie ar trebui să aibă loc cu toate televiziunile în sală pentru ca "toţi românii să vadă de fapt despre ce e vorba".

 

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO