1EUR = 4.8743 RON | Bucureşti 17 º

Finanţe şi bănci

Tăriceanu: Există toate premisele ca legea de reducere a CAS să fie readoptată săptămâna viitoare

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, susţine că există toate premisele ca legea privind reducerea CAS, retrimisă Parlamentului de şeful statului, să fie adoptată cu o majoritate covârşitoare în cadrul sesiunii extraordinare de săptămâna viitoare.

15 aug, 2014 | Agerpres

'Parlamentul, la iniţiativa Guvernului, a adoptat legea prin care CAS urmează să se reducă cu 5 procente. Preşedintele a returnat-o constituţional, prevalându-se de motive de oportunitate. Există toate premizele ca această lege să fie readoptată fără modificări de Parlament cu o majoritate covârşitoare în cadrul sesiunii extraordinare de săptămâna viitoare', afirmă Tăriceanu, conform unui comunicat al Partidului Liberal Reformator remis vineri AGERPRES.

Acesta consideră că motivul intervenţiei publice a preşedintelui Traian Băsescu de joi seară nu a fost reducerea CAS, ci implicarea sa neconstituţională în campania electorală.

Tăriceanu arată că, în 2008, preşedintele Băsescu a susţinut creşterea creşterea salariilor profesorilor cu 50% iar în 2009 n-a fost de acord cu reducerea unor cheltuieli bugetare, fapt care a avut repercusiuni majore anul următor, care au dus la tăierea salariilor şi a pensiilor.

'Discursul de ieri al preşedintelui a avut ca unic scop implicarea în campania electorală pentru prezidenţiale în favoarea partidului pe care l-a inventat. Cu excepţia PMP, a pus toate celelalte partide în aceeaşi 'oală', a atacat PDL şi PNL, pentru derutarea electoratului. Am spus-o şi o repet: în ciuda acestor atacuri de faţadă, menite să creeze confuzie, 'marele partid' de dreapta nu este de dreapta, ci este creaţia lui Traian Băsescu, prin care încearcă să-şi păstreze puterea şi după încheierea mandatului său', mai afirmă liderul PLR.

Potrivit lui, 'alegerile prezidenţiale', 'averea sa şi a familiei' şi 'influenţa politică' pe care vrea să şi-o conserve după expirarea mandatului sunt 'adevăratele şi singurele preocupări' ale lui Traian Băsescu, nu 'bunăstarea naţiunii', Tăriceanu adăugând că declaraţia şefului statului de joi seară este ipocrită.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO