1EUR = 4.7792 RON | Bucureşti 3 º

News

Acord preliminar pentru eliminarea tarifelor de roaming în Uniunea Europeană, din iunie 2017

Uniunea Europeană a ajuns, marţi, la un acord preliminar privind eliminarea tarifele de roaming în interiorul celor 28 de state ale blocului comunitar până în iunie 2017, transmit Bloomberg şi Reuters.

30 iun, 2015 | Agerpres

'Conform acordului, suprataxarea roamingului în UE va fi abolită din 15 iunie 2017', a anunţat Letonia, ţară care deţine preşedinţia Uniunii Europene în acest moment.

În controversata problemă a neutralităţii internetului, UE intenţionează să solicite operatorilor de telecomunicaţii să ofere acces egal tuturor utilizatorilor, iar blocarea va fi permisă doar pentru contracararea atacurilor cibernetice sau în timpul perioadelor de supraîncărcare a reţelelor, scrie Agerpres.

'Este un acord crucial care va elimina în cele din urmă tarifele de roaming. În prezent, aceste tarife îi determină pe utilizatori să-şi închidă telefoanele mobile când călătoresc în străinătate. Dacă ei nu s-ar mai speria de facturi, şi-ar utiliza aparatele mai des când ar călători, creând mai multe oportunităţi companiilor de telecomunicaţii să ofere servicii consumatorilor din regiune', a apreciat comisarul european pentru economia şi societatea digitală, Guenther Oettinger.

În mai, Comisia Europeană a renunţat la planurile sale vizând eliminarea tarifelor de roaming începând din 2016, în urma obiecţiilor venite de la companiile de telecomunicaţii şi de la mai multe mici state membre. Însă, un nou compromis a devenit necesar după protestele organizaţiilor pentru protecţia consumatorilor şi ale Parlamentului European.

Recent, comisarul european pentru economia şi societatea digitală a avertizat că UE trebuie să-şi consolideze piaţa de telecomunicaţii, punând în evidenţă faptul că în Europa există 280 de companii de telecomunicaţii comparativ cu doar patru în SUA.

'Pentru a deveni mai competitive şi a-şi consolida reţelele, mult mai multe companii vor fuziona în următorii ani. Aceasta ar trebui să permită industriei europene de telecomunicaţii să joace un rol mai mare pe scena globală', a apreciat Gunther Oettinger.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO