1EUR = 4.8744 RON | Bucureşti 19 º

News

Tarifele pe litoral ar putea creşte anul viitor cu circa 10%

Tarifele în staţiunile de pe litoral vor creşte în 2017 cu maximum 10%, în principal ca urmare a majorării în acest an a salariului minim pe economie, dar şi a preţului alimentelor, a declarat, marţi, la Neptun, prim-vicepreşedintele executiv al Federaţiei Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR), Dragoş Răducan, anunţă Agerpres.

13 sep, 2016 | Agerpres

Potrivit acestuia, tarifele pe litoral vor fi mai mari după ce, din 2008 şi până în 2016, agenţii economici au reuşit menţinerea lor la acelaşi nivel.

''După 8 ani de stagnare a tarifelor, anul viitor va fi pentru prima dată când vom avea creşteri generale la tarife, în primul rând datorate unui factor care nu este luat în seamă şi nu a fost declarat până acum, creşterea cheltuielilor cu forţa de muncă. Să nu uităm că de la 1 iunie s-a majorat salariul minim pe economie cu 20%, deci aceste costuri le vom regăsi în tarife. Şi apoi, discret, dar sigur, au crescut în acest an preţurile alimentelor, fără niciun fel de explicaţii au crescut aceste preţuri. Pentru anul viitor ne aşteptăm, din prognozele noastre, la o creştere cu maxim 10% a tarifelor. Va fi pentru prima dată din 2008 când vom creşte tarifele, până acum am reuşit să le ţinem sub control'', a spus Răducan.

FPTR a organizat marţi la Neptun o întâlnire cu reprezentanţi ai Autorităţii Naţionale pentru Turism, autorităţilor locale, agenţiilor de turism şi ai hotelurilor de pe litoral pentru analizarea sezonului estival 2016.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Vrem iar?

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO