Tarifele RCA în aprilie la transportatori rămân constante, în medie. Pe unele segmente unde au fost înregistrate scăderi

Prima medie aferentă polițelor de asigurare auto obligatorie RCA încheiate pentru vehicule din categoria autoutilitare și autocamioane, pe o perioadă de douăsprezece luni, s-a menținut în luna aprilie 2016 la același nivel ca în martie, în condițiile în care pe segmentul de masă maximă cuprinsă între 7,5 și 16 tone a fost înregistrată o scădere de 11%. Pe segmentul autovehiculelor destinate transportului de persoane reducerile au fost cuprinse între 3 și 5%. 
Economica.net - joi, 26 mai 2016, 08:29
Tarifele RCA în aprilie la transportatori rămân constante, în medie. Pe unele segmente unde au fost înregistrate scăderi

La nivelul principalelor segmente de tonaj, piața a continuat să opereze recalibrări, astfel încât grupa autocamioanelor de peste 16 tone a consemnat o creștere a primei medii RCA de 4%, după ce în martie înregistrase o scădere de 3% față de februarie.

În același timp, prima medie pentru autoutilitare cu masa de până la 3,5 tone, deținute de persoane juridice, s-a redus în aprilie cu 3%. O ajustare tarifară de 2% a fost înregistrată și pentru grupa autovehiculelor cu masa între 3,5 și 7,5 tone deținute de persoane fizice.

Activitatea de subscriere de polițe RCA pentru autoutilitare și autocamioane s-a menținut la un nivel susținut în aprilie. Potrivit raportărilor transmise de societățile de asigurare în cadrul procesului de monitorizare a evoluției tarifelor RCA instrumentat de ASF, în aprilie au fost încheiate 22.646 de polițe pe douăsprezece luni pe această clasă de vehicule.

Pentru autovehiculele destinate transportului de persoane, prima medie RCA aferentă polițelor pe douăsprezece luni a crescut în aprilie cu 5% față de martie, deși segmentul autocarelor cu mai mult de 40 de locuri a consemnat o reducere de 3%. Grupa autocarelorc u peste 40 de locuri având ca proprietari persoane fizice a înregistrat chiar o diminuare drastică a primei medii, respectiv cu 45% în comparație cu luna martie.

Tot cu 3% s-a redus prima medie pentru mijloacele de transport de persoane cu până la 18 locuri.

Analizând numai evoluția tarifelor RCA pentru vehiculele încadrate în clasa de bonus B0, raportările asigurătorilor pentru aprilie arată o primă medie în scădere cu 5% pentru categoria mijloacelor de transport de persoane, respectiv în creștere cu 4% pentru categoria autoutilitare/autocamioane.

Piața RCA continuă să asimileze măsurile de ajustare a cadrului de reglementare adoptate de ASF în prima parte a anului, tinzând către o corelare cât mai fidelă a tarifelor cu daunalitatea, în condițiile în care nu mai există argumente pentru majorări semnificative ale primelor.

ASF monitorizează, lună de lună, evoluţia tarifelor RCA pe principalele segmente de autovehicule, semnalele pieței indicând intrarea într-o perioadă de stabilitate durabilă. Mai multe detalii despre evoluția tarifelor RCA găsiți aici.

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
Întreţinerea trupelor în apropierea graniţelor Ucrainei costă Rusia circa 10 milioane de dolari pe zi – expert
Întreţinerea trupelor în apropierea graniţelor Ucrainei costă Rusia circa 10 milioane de dolari pe zi – expert
Întreţinerea celor peste 94.000 de soldaţi în apropierea graniţelor Ucrainei şi în "teritoriile ocupate temporar" ...
Engie va prelua în regim de ultimă instanță clienții abandonați de alții și în decembrie, deși a anunțat că nu mai vrea. La ce preț
Engie va prelua în regim de ultimă instanță clienții abandonați de alții și în decembrie, deși a anunțat că nu ...
Engie, cel mai mare furnizor pentru persoane fizice din România, este furnizorul de ultimă instanță care a venit cu cel ...
Rafila: Adoptarea unor măsuri pentru sărbători – în zilele următoare. Purtarea corectă a măştii, obligatorie
Rafila: Adoptarea unor măsuri pentru sărbători – în zilele următoare. Purtarea corectă a măştii, obligatorie
Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a anunţat că măsurile de protecţie sanitară aferente sărbătorilor de iarnă ...