1EUR = 4.8246 RON | Bucureşti 11 º

Finanţe şi bănci

Tariful RCA se plafonează la 7.500 lei pe an pentru un camion

Transportatorii care protestează joi în Piaţa Victoriei au anunţat că au ajuns la un acord cu Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) cu privire la plafonarea tarifului RCA la valoarea de 7.500 lei/an pentru un camion faţă de 20.000 lei pe an în prezent.

15 sep, 2016 | Agerpres

'Există o delegaţie de patru persoane la ASF care a discutat şi a ajuns la o înţelegere, o mostră de calcul. Au făcut calculele pentru vehicule comerciale de peste 16 tone la o valoare ţintă de 7.500 de lei, care să fie valabilă din 3 octombrie. Este nevoie de avizul Consiliului Concurenţei şi al Guvernului pe acest tarif. S-a convenit să se ia în calcul frecvenţa şi dauna medie, ţinând cont de daunele întâmplate şi neavizate, precum şi de trendul acestora, de asemenea cheltuielile administrative de achiziţie şi taxe - maximum 25%. Se va folosi sistemul de bonus malus, bonus în principiu şi malus nu, pentru că pe perioada acestui tarif fixat, malus, trebuie să clarificăm cu ei. O să ne cheme la discuţii să ne arate structura tarifului. Dacă reuşim să obţinem mai jos, va fi excelent. La discuţii vom fi chemaţi probabil săptămâna viitoare. Pentru noi este ok şi mâine', a declarat secretarul general UNTRR, Radu Dinescu.

ASF confirmă într-un comunicat de presă că tariful țintă este de aproximativ 7.500 lei/an pentru autoutilitare de peste 16 tone, clasa bonus-malus B0. Acest tarif țintă nu include încărcări pentru profit și marja comercială.

"Ca urmare a discuțiilor avute astăzi la sediul Autorității de Supraveghere Financiară (ASF) cu reprezentanți ai patronatelor din domeniul transporturilor s-a stabilit că elementele care vor fi luate în considerare în calculul tarifelor de referință pentru poliţele RCA, conform OUG emise de Guvern, sunt următoarele:

- frecvența și dauna medie, ținând cont și de daunele întâmplate și neavizate precum și de trendul acestora, conform datelor statistice publicate la nivel de piață (raportul Milliman), actualizate la 30 iunie 2016;
- încărcarea pentru cheltuieli administrative, achiziție, taxe etc., de maxim 25%;
- încărcarea pentru aplicarea sistemului bonus/malus", arată ASF.

Iniţial Augustin Hagiu, preşedintele FORT, a declarat că tariful maxim pe care transportatorilor l-au convenit cu ASF era de 6.149 de lei pe an pentru o poliţă RCA la un camion.

'Am discutat cu colegii care se află la ASF şi mi-au comunicat faptul că, în urma metodei de calcul pe care au stabilit-o, valoarea poliţei RCA va fi plafonată la 6.149 lei /an de camion. Vă rog să îmi spuneţi dacă sunteţi de acord. Eu spun că este rezonabil acest tarif. Pentru a fi siguri de acest rezultat aşteptăm din partea ASF un comunicat de presă oficial. Avem două ore începând cu ora 15:00 pentru plecarea din Piaţa Victoriei', a declarat Augustin Hagiu, preşedintele FORT.

Iniţial, discuţiile de la ASF duseseră la un tarif maxim al poliţelor RCA de 6.149 lei/an pentru un camion faţă de 20.000 lei pe an în prezent.

La această oră protestatarii au început să plece din Piaţa Victoriei.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO