1EUR = 4.8738 RON | Bucureşti 19 º

Companii

Ţările din Europa Centrală sunt nemulţumite de calitatea alimentelor de pe pieţele lor

Slovacia şi Ungaria susţin că produsele alimentare vândute în Europa Centrală au o calitate inferioară comparativ cu produsele cu etichete similare comercializate în alte ţări şi au cerut, la un summit organizat joi, ca Uniunea Europeană să denunţe acest dublu standard, informează AFP.

09 mar, 2017 | Agerpres

Potrivit unui document preliminar consultat de AFP, cele 28 de state membre ale UE sunt gata să salute munca Executivului comunitar cu privire la problema 'dublei calităţi a alimentelor pe piaţa internă', ca ecou la problemele ridicate de ţările din Europa Centrală.

Luni, la finalul reuniunii miniştrilor europeni ai Agriculturii, comisarul european pentru justiţie, consumatori şi egalitate de gen, Vera Jourova, a invitat toate statele membre să strângă şi să transmită probe pentru ca Executivul comunitar să poate constata amploarea problemei şi să pună la punct un răspuns.

Slovacia şi Ungaria au denunţat însă, într-o notă transmisă celorlalte state, fenomenul creşterii diferenţei de calitate între produsele alimentare vândute sub acelaşi nume şi aceeaşi etichetă. Din cele 22 de produse testate, slovacii au constatat mari diferenţe de calitate în zece cazuri, respectiv produse lactate, băuturi, un produs pe bază de peşte, un condiment, un desert pe bază de ceai şi diferenţe mai mici în cazul a trei produse pe bază de carne.

De asemenea, la finele lunii februarie, autorităţile de la Budapesta au criticat faptul că Nutella, băutura răcoritoare Coca Cola, ciocolata pudră Nesquick sau sosul de paste Knorr au o calitate inferioară în Ungaria comparativ cu Austria.

Motivul este compoziţia produselor, ca urmare a utilizării unor ingrediente de calitate mai slabă şi mai ieftine, precum grăsimi vegetale în locul celor animale, a unor îndulcitori în locul zahărului, a aromelor şi coloranţilor în locul extractelor de fructe. Toate acestea pot afecta gustul şi culoarea produselor.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Vrem iar?

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO