1EUR = 4.8319 RON | Bucureşti 36 º

Extern

Ţările membre G20 au în vedere întărirea securităţii pe aeroporturi - Cameron

Ţările membre ale G20 se vor angaja să întărească securitatea pe aeroporturi, în special în statele cele mai expuse terorismului, a declarat luni premierul britanic David Cameron, în cadrul summitului din Antalya (Turcia) al celor mai puternice economii ale lumii, anunță Agerpres.

16 noi, 2015 | Agerpres

'Pentru prima dată, am decis să acţionăm împreună pentru întărirea securităţii aeriene mondiale', a subliniat Cameron într-o declaraţie de presă preluată de AFP.

'Avem nevoie de norme de securitate solide şi valabile în toate aeroporturile lumii şi noi trebuie să furnizăm ajutor tehnic şi financiar în special ţărilor expuse', a adăugat el, la peste două săptămâni după prăbuşirea unui avion rus în Egipt, tragedie soldată cu 224 de morţi şi în cazul căreia mai multe ţări, între care Marea Britanie, au evocat ipoteza exploziei unei bombe la bordul aparatului.

Premierul Cameron a subliniat că 'Marea Britanie îşi va dubla cel puţin chetuielile pentru securitatea aeriană în timpul acestei legislaturi pentru a fi sigură că poate contribui la întărirea securităţii aeriene mondiale', şeful guvernului de la Londra precizând totodată că ţările G20 reprezintă aproape 80% din persoanele care călătoresc cu avionul.

Lupta împotriva terorismului s-a impus ca principală temă a summitului din Antalya după atentatele comise vineri la Paris, G20 urmând să publice un comunicat separat pe acest subiect care prevede, potrivit textului obţinut de AFP, noi măsuri 'pentru întărirea securităţii aeriene internaţionale'

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO